<

Midden-Oosten Activiteiten


Activiteiten Midden-Oosten: voor ieder wat wils!

Houd je van luxe vakanties, avontuurlijke reizen of sportieve activiteiten? Dan ben je in het Midden-Oosten op de juiste plek. Alles is mogelijk! Meer specifieke activiteiten en activiteiten per land vind je in het menu via Zien en Doen!

Activiteiten Midden-oosten woestijnActief of sportief

Wil je een actieve of sportieve vakantie? Voor de waaghalzen zijn er activiteiten als skydiven, bergbeklimmen, canyoning of dune bashing (met een auto of buggy door de woestijnduinen rijden). Of wat dacht je van een nachtje kamperen onder de sterren in de woestijn?
Houd je van water? Dan kun je van een rots afspringen en jezelf onderdompelen in een ijskoud bergmeertje in een wadi. Of je kunt op een traditionele dhow boot door de Fjorden van Mussandam in Oman zeilen.

Attractieparken voor jong en oud

De Verenigde Arabische Emiraten hebben bovendien nog een grote keuze uit attractieparken voor jong tot oud. Je kunt wandelen door de bloementuinen van Miracle Gardens of de bouwwerken in Legoland bekijken. Zoek je wat meer activiteit? Ga dan wildwatervaren, tokkelen boven de woestijn of een ritje in de snelste achtbaan ter wereld maken.

dubai_aquariumLuxe vakantie

Voor de toerist die zich graag laat verwennen zijn er luxe 5-sterrenhotels langs de kust, in de bergen of de woestijn. Breng een bezoekje aan de nagelsalon, de hammam (badhuis) of drink een cocktail op het terras met uitzicht over zee.

De meeste grote steden in het Midden-Oosten hebben luxe shoppingmalls die de meest exclusieve merken kleding en tassen aanbieden. In Dubai Mall kun je bovendien onder de vissen doorlopen. De dag sluit je af met een uitgebreid diner bereid door een van ’s werelds topkoks.

Cultuur en Architectuur

Naast de prachtige gebouwen van beroemde architecten die de skyline van de grote steden vormen, zijn er op verschillende plaatsen in bijvoorbeeld Oman en Jordanië nog authentieke dorpen en forten te bezichtigen. Bijna overal op het Arabisch Schiereiland kun je een bezoek aan een traditionele bedoeïenstam brengen of een culture avond bijwonen. In verschillende theaters worden wekelijks voorstellingen gehouden met poëzie, overleveringsverhalen en Arabische muziek.

Ben je een kunstliefhebber? Dan kun je vast en zeker je hart ophalen in een van de musea of kunstgalleriën in Dubai of Muscat. Of wat dacht je van een bezoek aan het Louvre in Abu Dhabi? Naast moderne kunst hangen er ook oude meesters (ook van Nederlandse schilders) in een prachtig modern gebouw.

Nieuwsgierig geworden?

Klik snel door naar Zien en Doen! voor een overzicht van activiteiten.⇐ Terug naar algemene infomatie over het Arabisch Schiereiland