<

Oman Visum – Belangrijke wijzigingen toeristenvisum

Share

Recent zijn er belangrijke wijzingen in de aanvraag voor het Oman Visum aangekondigd. Vanaf 21 maart 2018 kun je je visum alleen nog maar online bestellen. Enerzijds jammer, want een spontaan tripje naar Muscat om vrienden te bezoeken of een snelle duik in de poelen van Hatta is er niet meer bij.  Maar de nieuwe procedure heeft ook zijn voordelen. Het scheelt een boel wachttijd aan de grens. De afgelopen jaren stond je als je pech had, soms uren in de rij om een Oman Visum te bemachtigen. Al had dat ook weer zijn charme. Vaak ontmoette je oude bekenden of reizigers die hun ervaringen en tips met je wilden delen.

Hoe de nieuwe regeling precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Open grenzen tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten

10 Jaar geleden kon je nog zonder problemen de grens van Oman oversteken. Er waren nauwelijks grenscontroles. Heel soms stond je voor een slagboom die de weg blokkeerde. Als de dounier niet aanwezig was, reed je er gewoon omheen. Die tijden zijn veranderd. Er kwamen grensposten waar je een visum moest kopen en vorig jaar werd er een digitaal systeem voor visa ingevoerd. Vanaf 21 maart 2018 zijn de grensposten alleen nog maar controle-posten en worden de balies voor visa-aanvragen gesloten. Toeristen kunnen vanaf die datum hun toeristen-visa of express-visa alleen nog maar digitaal via de Royal Oman Police eVisa aanvragen.

 

oman visa papierwerk voor de douane

Oman Visum digitaal aanvragen

Het aanvragen van een eVisa is niet heel ingewikkeld. Alle informatie en een verwijzing naar de juiste pagina’s op de website van de Royal Oman Police kun je vinden in het artikel Oman Visa: Betaal niet teveel. Op de website van de Royal Oman Police moet je een aantal vragen invullen waarna je een overzicht krijgt van visa waaruit je kunt kiezen. Lees even goed na welk visum bij jouw situatie past.  Er zijn verschillende visa voor verschillende groepen, elk met eigen eisen en tarieven. En of je er wel een nodig hebt. Sommige nationaliteiten kunnen zonder visum het land binnen.

Vervolgens moet je een paar online formulieren invullen, een kopie van je reisdocumenten opsturen en je betaling via een beveiligd betalingssysteem regelen. Als alle documenten in orde zijn, wordt het visum je via de email toegestuurd.

Nog een tip! Bestel je visum ruim van tevoren. Als iedereen online gaat, kan de huidige verwerkingstermijn van een paar dagen wel eens een stuk langer worden.

 

Geef een reactie