<

5 Zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland

Share

Ben je overzomeraar? Dan is alle afleiding en verkoeling vast en zeker welkom! Vijf zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland voor de achterblijvers. Van lotgenotencontact en verkoeling op grote hoogte, aan zee of in het groen tot onderkoelingsverschijnselen.

zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland

De overzomeraar

Hartje zomer op het Arabisch Schiereiland met temperaturen rond de 50 graden en een luchtvochtigheid van 80% tot soms 100%. Het is stil op straat, de malls zijn uitgestorven en erger nog, er is niemand thuis. Vrouw en kinderen zijn met vakantie naar familie en vrienden. De enige die je vrolijk goedendag wenst is de airconditioning met een zacht blazend gebrom. Met een biertje in de hand plof je op de bank en zap je van het ene naar het andere sportkanaal. Het saaie lange weekend heb je achter je laptop doorgebracht met het wegwerken van achterstallig werk. Uit verveling heb je zelfs nieuw werk gecreëerd.
Maar niet getreurd! Met deze zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland kom je als achterblijver de zomer door!

Zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland

Lotgenotencontact

Je bent niet de enige overzomeraar in de Golf. Er zijn er meer, allemaal op zoek naar een beetje afleiding en gezelligheid. Verschillende Nederlandse verenigingen organiseren borrels of zomeravonden. In deze periode van het jaar zijn niet-leden meestal ook welkom. Daarnaast blijven de bijeenkomsten van Internations gewoon doorgaan.
Ben je op zoek naar een meer informele en internationale setting? Bezoek dan bijvoorbeeld de Irish Pub of een andere bar waar je op televisieschermen sport kunt kijken. Deze outlets zijn over het algemeen tijdens de zomer het drukst bezocht. Onder het genot van Fish&Chips en een versgetapt drankje vind je zonder moeite (meestal Australische en Britse) lotgenoten om een avondje mee door te zakken.

Zomer-escapes op het Arabisch Schiereiland

Verkoeling op grote hoogte

Terwijl het weer in de winter hoog in de bergen koud en guur kan zijn (afgelopen jaar heeft het zelfs nog gesneeuwd!) is het er in de zomer aangenaam verpozen. Trek met een groep vrienden de Hajar Mountains van Oman of een van de gebergten in zuid-oost Saoedie-Arabië in. Tussen de majestueuze bergpieken staan verschillende accomodaties die je via het internet kunt boeken, zoals de luxe tenten in Talh of het prachtige hotel Alila Jabal Akhdar.
De meeste verkoeling met prachtige vergezichten vind je op 3000 meter op Djabal Shams, de Berg van de Zon. Neem een vestje mee, want ook in dit jaargetijde kan de temperatuur plotseling tot ver onder de dertig graden dalen.

Verkoeling aan zee

Hoewel het water van de Arabische Golf aan de kust net zo warm aanvoelt als theewater, is de temperatuur op zee best aangenaam. Vooral boven de diepere delen van de Golf. Het water van de Zee van Oman (bij Musandam) is fris en de Arabische zee is zelfs koud. Heb je geen boot tot je beschikking? Bezoek dan bijvoorbeeld de zeilclub in Muscat, Dubai of Doha in de vroege ochtend of laat in de middag. In de zomermaanden zijn er genoeg boten die op zoek zijn naar passagiers, ook als je geen zeilervaring hebt.
Houd je van vissen of surfen? Dan is een bezoek aan het eiland Masirah, voor de kust van Muhut in Oman een uitgelezen plek om uit te waaien. Houd er rekening mee dat je afhankelijk bent van een pontje. Bij te sterke wind en in de avonduren vaart hij niet. Meer informatie over het eiland Masirah vind je in het artikel Masirah: het eiland waar de tijd heeft stilgestaan.

Verkoeling in het groen

Zon, zee en verkoeling in het groen? Dat vind je in Jemen, een prachtig bergachtig land met een veel gematigder klimaat dan de meeste andere landen op het Arabische Schiereiland. Maar vanwege de onrust is het beter om het land nu niet te bezoeken. In plaats daarvan vlieg je naar Salalah in het zuiden van Oman. Dit kleurrijke maar vooral groene en waterrijke gebied is een paradijsje aan de rand van de woestijn. Het heeft een subtropisch klimaat met temperaturen rond de 30 graden. Als je geluk hebt krijg je zelfs een regenbui over je heen!

Onderkoeling

Nog niet voldoende afgekoeld? Een wandeling of ochtendrun door de mall geeft je kippenvel op je armen. Check de website van een grote mall bij je in de buurt voor een indoor run. Of wil je weer eens die heerlijke winterjas aan met bijbehorende handschoenen en wollen muts? Zoek dan een schaatsbaan op in een stad bij jou in de buurt of volg een cursus skiën op de sneeuwbaan van Dubai. Blauwe tenen zijn gegarandeerd!