<

Abu Dhabi Street Art: tradities in een 600m lange muurschildering

Share

Abu Dhabi Street Art

Abu Dhabi heeft niet veel Street Art, maar wel een aantal heel bijzondere werken. Eén daarvan is de moderne graffiti op een nachtclub tegenover het Yas Circuit op Yas Island. 18 Kunstenaars werkten 14 dagen aan een stuk om het wereldrecord ‘biggest privately made graffiti piece in the World’ in de wacht te slepen. Het totale project van 3000m2 kostte een kleine 5300 spuitbussen verf.

Er zijn ook graffiti’s die tijdelijk of eenmalig tentoongesteld worden, zoals het project van Pierre Guyot in 2016.  Hij ontwierp ‘verplaatsbare 3-dimensionale doeken’ op zeecontainers, die werden opgestapeld bij het museum Manarat Al Saadiyat, Warehouse 421, op Yas Island en bij de Corniche.

Traditionele muurschilderingen

Maar de mooiste Street Art van Abu Dhabi zijn de muurschilderingen van de cultuur en tradities van de Emirati. De met precisie aangebrachte tekeningen zijn ontworpen door Evoca1, een kunstenaar uit de Dominicaanse Republiek. Het is Street Art die niet meteen in het oog springt, omdat het bijna opgaat in de omgeving. En daarom zo bijzonder mooi!

Het 600 meter lange kunstwerk toont een tafereel uit het alledaagse leven van bedoeïenen. Op een zandkleurige achtergrond, de kleur van de woestijn, zitten vrouwen palmbladeren te weven en speelt een man met een valk. Een jongen schijnt met zijn lantaarn licht in de duisternis en een ander trekt een kameel achter zich aan.

Al Raha Beach

De muurschilderingen liggen op loopafstand ten oosten van Raha Mall, op een zijweg van de snelweg richting Abu Dhabi. Kom je via Dubai Abu Dhabi binnen of ben je toevallig in de buurt, rijd er dan even langs. Zie je het vierkante gebouw met blauwe vlakken een eindje verderop? Als je goed kijkt zie je Emirati kinderen op de muren spelen.

Street Art Dubai

Ook in Dubai kun je Street Art vinden. Hier hebben de meest populaire Street Artists moderne graffiti op muren van gebouwen gespoten. In het artikel Dubai Street Art kun je daar meer over lezen.

7 reacties

 1. Wauw dit is echt heel artistiek! Lijkt me de moeite om in het echt te bezichtigen.

 2. Me over ME schreef:

  @Debbythechocoholic Moet je zeker doen! En dan even laten weten dat je er bent. Geef ik je nog een tip voor een heerlijk chocolade-tentje 😉

 3. ekebrouwer schreef:

  Wat ontzettend prachtig zeg! Ik heb helemaal geen beeld van Abu Dhabi, maar dit had ik zeker niet verwacht!

 4. Me over ME schreef:

  @Ekebrouwer Nee, hé. Toch is het een bijzondere stad met mooie en verrassende plekjes, zoals deze muurschildering.

 5. Wat bijzonder! Om eerlijk te zijn had ik dat echt totaal niet verwacht in Abu Dhabi!

 6. Vera schreef:

  Waaauw! Heel gaaf dit. Vind streetart sowiezo altijd al heel tof.

 7. Me over ME schreef:

  Adine @ LekkerLevenMetMinder Je zou het inderdaad niet verwachten, maar Abu Dhabi heeft echt een paar hele mooie of bijzondere verrassingen. Zoals deze.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!