<

Abu Dhabi World Tour: Zelfs als je niet van fietsen houdt!

Share

De Abu Dhabi World Tour is niet alleen racen, sprinten en klimmen. Zelfs als je niet van fietsen houdt is de Abu Dhabi Tour een geweldig evenement om mee te maken.

Abu Dhabi World Tour

Abu Dhabi tour ras bord (by Me over Me)De Abu Dhabi Tour is de enige officiële UCI World Tour in het Midden-Oosten. Met een afstand van ongeveer 675km trekt het ’s werelds beste renners aan, waaronder de deelnemers van de Giro d’Italia.

De Tour bestaat uit vier verschillende stadia verdeeld over vier dagen. In drie stadia is de weg zo glad als een biljartlaken. Daarom is deze tour het meest interessant voor sprinters. Alleen in de derde fase moet worden geklommen, naar de hoogste top van het Emiraat, Jebel Hafeet (1025 meter).

Genieten van de indrukwekkende omgeving

De Tour Abu Dhabi geeft je de mogelijkheid om je favoriete wielrenners aan te moedigen, terwijl je geniet van de indrukwekkende omgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. De wielrenners sprinten bijvoorbeeld over de Corniche langs de skyline van de hoofdstad Abu Dhabi. En de laatste fase wordt gehouden op het F1-circuit van Yas Marina, bekend van de F1 races en zijn bijzondere bouw.

Maar de wielrenners toeren ook door glooiende duinen, richting de groene oase van Al Ain. Je kunt picknicken op de torenhoge en rotsachtige Jebel Hafeet, terwijl de fietsers naar je toe klimmen. Of achterover leunen in een gouden zandduin langs de kaarsrechte weg, waar de renners tweemaal razendsnel voorbij sprinten. Bovendien staan bij alle finishlijnen tribunes opgesteld waar je tussen het juichende publiek een spannende massasprint op je af ziet komen.

Ook als je niet in Abu Dhabi kunt zijn, kun je de Tour beleven. Je hoeft daarvoor alleen maar je televisie aan te zetten. De Abu Dhabi World Tour wordt namelijk in meer dan 175 landen uitgezonden.

Abu Dhabi world tour

Zelfs als je niet van fietsen houdt!

Zelfs als je niet van fietsen kun je genieten van dit evenement. Want het gaat niet alleen om fietsers en fietsen. Er zijn veel meer dingen die dit evenement tot een onvergetelijke herinnering maken. Zoals het vermaak eromheen, de kraampjes en attracties voor jong en oud. Maar ook de sfeer, de entourage, en de bijzondere wagens die aan je voorbij racen … Hierover kun je meer lezen in mijn verhaal over de Abu Dhabi Tour 2016.

Meer informatie

De Tour Abu Dhabi vindt plaats in het voorjaar. Meer informatie is te vinden op de site van TourAbuDhabi.

 

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!