<

Beleef de traditionele cultuur tijdens het Al Dhafra Festival

Share

Het jaarlijkse Al Dhafra Festival is één van de beste festivals om een ​​kijkje achter de schermen van de traditionele cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten te krijgen. Alleen al de ligging van het festival, in het midden van de woestijn, ademt de sfeer uit van oude tradities en gewoontes.

Mazayna Al Dhafra

Het Al Dhafra Festival is het meest bekend om zijn prachtige kamelen. Meer dan 25.000 schepen van de woestijn creëren een decoratieve lappendeken van glanzende wollige vachten met kleurrijke halsters en dekens over het festivalterrein. Trotse eigenaars uit de Golf-regio tonen hun dieren aan het publiek in de prestigieuze Mazayna Al Dhafra, dé schoonheidswedstrijd voor kamelen. Onder hen zijn de mooiste raszuivere goud-rode Aayel (oorspronkelijk uit Oman) en de zwarte Majahim uit Saoedi-Arabië.
Houd je niet van kamelen? Wacht maar tot ze met hun lange krullende wimpers naar je knipogen!

Cultureel festival

Naast de strijd om de mooiste kameel vinden op het festival terrein folkloristische evenementen plaats. Trotse Emirati presenteren hun traditionele Nabati poëzie, muziek, dans, kunst en vakmanschap. Je komt ogen tekort tijdens de wedstrijden in de valkerij, het Mahaleb (kameel melken), zure melk maken, de beste dadels, dadels verpakken, koken en vakmanschap.

Daarnaast worden competities uit het rijke verleden van de Verenigde Arabische Emiraten georganiseerd, zoals traditionele races met kamelen, Saluki honden en raszuivere Arabische paarden. De races zijn bijzonder spannend. Helemaal als een kameel zijn kont tegen de krib gooit. De anders altijd beheerste Emirati komen dan helemaal los en slepen je mee in hun enthousiasme.
Heb je even genoeg van alle activiteiten of ben je op zoek naar een mooi souvenir voor thuis, dan kun je op je gemakje slenteren door een van de grootste traditionele souqs van de Western Region.

Meer informatie

Het Al Dhafra Festival is een uniek evenement in zijn soort en een perfect dagje uit voor jong en oud. Het Al Dhafra Festival vindt plaats in de westelijke regio van Abu Dhabi, ten zuiden van Madinat Zayed, de poort van het Lege Kwartier. Het ligt op een uurtje rijden ten noorden van de reusachtige Liwa duinen. Breng een tent als je langer wilt blijven en slaap tussen de gouden duinen onder de sterren. Of boek een van deze hotels in Madinat Zayed of Liwa.

Meer informatie over het Al Dhafra Festival en het programma kun je hier vinden.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!