<

Benzine tanken: het recht van de sterkste

Share

Met het aantal kilometers dat je hier maakt moet je zelfs met een 60 liter tank regelmatig naar de benzinepomp. Geen probleem zou je denken. Zeker niet in dit land, waar per dag zo’n 3 miljoen vaten olie uit de grond gehaald worden. Saoedi Arabië produceert zelfs 10,6 vaten per dag! De service aan de pomp is ideaal en benzine is goedkoop. Maar in en uit een benzinestation rijden is een stressvolle bezigheid. Hier geldt het recht van de sterkste!

Service aan de benzinepomp

Terwijl je rustig in je auto geniet van de verkoelende bries van de airconditioning, pompt een Aziatische pompbediende de benzine in de tank. Met een gebogen hoofd haalt hij een zemen lap over de ruiten. Als je onderuitgezakt zit te turen op het scherm van je mobiele telefoon, klopt hij zachtjes op je raam voor de betaling, een kleine 20 Euro.

pompstation bediendeJe zet het raam op een kiertje, net genoeg om je hand er doorheen te steken en ruim voldoende voor de verzengende hitte om als een warme klamme deken over je heen te vallen. De verstikkende damp van benzine en uitlaatgassen van draaiende auto’s aan de pomp sijpelen je auto binnen. Laat het wisselgeld maar zitten, knik je de arme man toe, terwijl je het knopje van het raam indrukt en de frisse lucht van de airco je weer tegemoet komt. Nog voor je wegrijdt is de pompbediende, heftig zwetend, alweer bezig met een nieuwe klant.

Stressvolle bezigheid

De service aan de pomp is afgezien van de zware werkomstandigheden van de pompbediende, voor de klant eigenlijk best ideaal te noemen. Want wees nou eerlijk, willen we niet allemaal graag bediend worden? En zo’n vijf minuten relaxen tussen de files door is toch heerlijk meegenomen? Toch kan benzine tanken, of beter gezegd, benzine halen een stressvolle bezigheid zijn.

Het begint al bij de ingang van de pomp, die vaak direct aan de weg ligt, waardoor auto’s zich noodgedwongen op straat moeten opstellen. Het doorgaande verkeer raast met zo’n 130 kilometer per uur langs je heen, waardoor je letterlijk zit te trillen in je wagen. Om daaraan te ontsnappen dringen de auto’s zich de smalle toegangsweg van hooguit twee banen op. Er wordt in rijen van drie, vier of vijf opgesteld. Auto’s zwermen als mieren door een mierennest op zoek naar de juiste rij. Sommigen proberen zelfs om tegen het verkeer in te rijden of door rijen heen te breken. En dan zijn er nog bestuurders die blijven duwen, ook als er geen ruimte meer over is. En dan…staat alles stil.

benzinepomp midden oosten

Recht van de sterkste

Toch zijn er voor het dringen en voordringen ook regels. Hier geldt namelijk het recht van de sterkste. Een grote Lexus wint het van een Q7, behalve als de Q7 zwart getinte ramen heeft en de Lexus niet. Want hoe zwarter de ramen hoe groter de kans dat de bestuurder een lokaal is, een man of vrouw van dit land, met een hoge status, of een politieagent.

Grote auto’s met zwarte ramen hebben daarom altijd voorrang op grote auto’s met licht getinte ramen. Maar wanneer beide auto’s min of meer gelijk zijn wat betreft grootte en type raamverduistering, is het moeilijker om in te schatten wie voorrang heeft. In dit geval moet gekeken worden naar de bestuurder, of beter gezegd naar zijn afkomst. Pakistanen rijden over het algemeen als chauffeur voor de lokale bevolking, terwijl veel Indiërs voor Indiërs of Westerlingen rijden. Om dit goed te beoordelen is enige ervaring wel gewenst. Een aanrijding met een Pakistaan kan grote consequenties hebben. Let wel, een Pakistaan in een Landcruiser of andere grote 4WD. Bestuurders zoals ik of een Pakistaan in een gewone sedan kunnen wel tegen een stootje.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!