<

Beste zonvakanties mét zongarantie!

Share

Die donkere dagen in de winter in Nederland. Brrr…ik kon er maar niet aan wennen. Nog voordat de bladeren van de bomen vielen keek ik al uit naar een vakantie naar de zon. Natuurlijk heb ik ook ergens op de ski in de Zwitserse Alpen gestaan, maar het liefste boekte ik een zonvakantie. Zo ging ik duiken in de Blue Hole van Belize of naar wrakken in de Rode Zee. Ik verbleef in een hutje op het strand van het toen nog onbewoonde eiland Ko Chang en trok met een hangmat en muskietennet door het Amazone gebied. Alleen de landen op het Arabisch Schiereiland in het Midden-Oosten sloeg ik stelselmatig over.

Zonvakanties mét zongarantie

En nu ik er woon vraag ik me af waarom. Want rondom de Arabische Golf vind je de beste zonvakanties mét zongarantie! Wat mijn favoriete landen zijn kun je hieronder lezen.

Oman

Authentiek, cultuur, natuur, avontuur en romantiek. Dat zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik aan Oman denk.  Het is een land voor de romantische vakantieganger, de natuurliefhebber, de avonturier en de sportieveling. Voor de kampeerder, de historicus, de duiker en de watersporter. En voor de…nou ja, vul het maar in.

Het landschap is zo divers dat het lijkt alsof je altijd op een nieuwe bestemming aankomt. Golvende zandduinen van de woestijn eindigen in ruwe gebergten met wadi’s en canyons. Groene oases met kraakhelder water lopen over in rots- en zandstranden omspoeld door azuurblauwe zee. Op verschillende plekken kun je grote groepen oryxen, gazellen en zwermen kleurrijke trekvogels spotten. De zee zit vol tropische vis en als je geluk hebt zie je dolfijnen, schildpadden, Blauwe Vinvissen en andere walvissen.

zonvakanties mét zongarantie by meoverme.com

Vind je boven de grond nog niet genoeg van je interesse, dan kun je op fossielenjacht in het zand of afdalen in indrukwekkende grotten. En wil je iets van de cultuur proeven, dan bezoek je een van de talloze historische forten, traditionele markten of authentieke dorpjes.

Verblijf

Je kunt overnachten bij de bedoeïenen, een romantische nacht beleven onder de sterrenhemel in de woestijn of je laten verwennen in een van de luxe resorts langs de kust. Maar zelf vind ik het leuker (en stukken goedkoper) om mijn tentje op te zetten op een plekje dat ik mooi vind. Welke dat zijn? Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Er zijn er zoveel.

Beste attracties

Ga je naar Oman, dan moet je deze attracties in ieder geval gezien of gedaan hebben:

 • een bezoek brengen aan de Sultan Qaboos Moskee
 • wandelen door de souq in Muscat
 • met een dhow boat door de fjorden van Musandam varen
 • overnachten in een tentenkamp in de Wahiba woestijn
 • schildpadden spotten op het strand bij Ras al Jinz
 • een bezoek aan de markt en het fort in Nizwa
 • een avontuurlijke tocht door Wadi Bani Awf
 • een duik in de poel van Wadi Bani Khalid
 • wandelen over geitenpaadjes door het ruwe gebergte van Jabal Shams
 • onder de waterval staan in het groene land Salalah

Kortom, O-man (zegt die naam eigenlijk al niet genoeg?) is een land dat je hoog op je bucketlist moet hebben staan. Het land wordt namelijk steeds meer aangeprezen door reisburo’s en kan wel eens een heel gewilde vakantiebestemming gaan worden.

zonvakanties mét zongarantie by meoverme.com

Meer informatie

In verschillende artikelen op mijn website vind je informatie over het Oman visum, prijzen, rondreizen, kamperen en activiteiten. Op mijn instagram-account (@MeoverME_travel) kun je nog meer foto’s van het land vinden.
Ben je op zoek naar tickets of een toer, dan heeft GetyourGuide goede excursies tegen scherpe prijzen en -waar mogelijk- onder begeleiding van een lokale reisgids.

Jordanië

Van de moderne stad Amman naar het fascinerende landschap van Wadi Rum en van inspirerende natuurgebieden naar het wereldwonder Petra en de archeologische site Jerash met Romeinse ruïnes. Jordanië ademt traditionele Arabische charme, romantiek en historie uit. Het is niet voor niks een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten.

Als ik in Jordanië ben, waan ik me in het sprookje van Duizend-en-één nacht. De warme kleuren van rode zandduinen van Wadi Rum, de rozerode rotsen van Wadi Araba en de grotten met muurtekeningen geven me het idee dat ik Alibaba elk moment kan tegenkomen. Zeker als ik onderweg bedoeïenen op kamelen door het landschap zie trekken.

zonvakanties mét zongarantie

Jordanië heeft naast een prachtige natuur vooral een rijke geschiedenis die grotendeels bewaard is gebleven, zoals het graf van koning Aretas uit de 1e eeuw voor Christus en het Romeins theater. En het heeft het één van de 7 wereldwonderen, de verborgen stad Petra, die volledig is uitgehakt in de rotsen.

Verblijf

In Jordanië kun je slapen in grotten, bij bedoeïenen verblijven, in een tentenkamp overnachten of je in luxe dompelen in de vele vakantieresorts.

Beste attracties

De bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag overslaan zijn:

zonvakanties mét zongarantie

Meer informatie

Een overzicht van bovengenoemde en andere activiteiten in Jordanië vind je op de website van GetyourGuide. Je kunt  de tickets los boeken, maar is je budget niet heel ruim dan kun je ook een 8-daagse toer van de Rode Zee naar Dode Zee maken voor ongeveer 650 Euro. Tijdens de reis trek je langs de meeste belangrijke bezienswaardigheden, ga je o.a. snorkelen in de Rode Zee, paardrijden en maak je een jeeptocht in de woestijn. De prijs is inclusief verblijf, visa en vervoer.

Verenigde Arabische Emiraten

Ik heb er jaren gewoond en toch….Het moment dat ik over Sheikh Zayed Road rijd en Burj Khalifa boven de stad uit zie torenen, krijg ik de kriebels. Dit is Dubai, de stad waar niets te gek is. De stad van luxe en weelde, van prachtige zandstranden, imposante architectuur, kunst, cultuur en heerlijk eten. Waar je kunt verdwalen in de grootste shoppingmall ter wereld, maar ook de rust kunt opzoeken in het bijzondere natuurgebied Ras al Khor.

In de bij toeristen minder bekende stad Abu Dhabi, schittert de witmarmeren Sheikh Zayed Moskee onder het licht van de zon en glanzen de zilvergroene bladeren van mangrovenbossen boven de golven van de zee. Een zee die in zoveel variaties blauw en groen kleurt, dat het bijna een kunstwerk lijkt. Voor de echte kunst kun je  het Louvre op Sadiyaat Eiland natuurlijk niet overslaan.

zonvakanties mét zongarantie by meoverme.com

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan voor het grootste deel uit zandwoestijn, maar de natuur is divers. De duinen in Liwa zijn majestueus hoog en prachtig rood gekleurd, terwijl de vlakkere en blekere woestijn in Dubai vol fossielen ligt. Er zijn verschillende mooie wetlands met grote groepen flamingo’s en in Ras al Khaimah en Fujeirah meanderen wadi’s door ruwe bergpartijen. Het is er heerlijk wandelen door palmplantages die nog altijd geïrrigeerd worden op de traditionele manier via zogenaamde Falaj.

Verblijf

Overnachten in de VAE? Daar ga ik weer….Alles, maar dan ook alles kan. De meest romantische nacht beleef je in de woestijn Qasr al Sarab, maar je kunt ook een bed reserveren onder de zeespiegel en uitkijken op het onderwaterlandschap. Voor een all-inclusive vakantie boek je bijvoorbeeld het Rixos Bab Al Bahr hotel aan de Arabische Golf. Ben je alleen maar op zoek naar een bed omdat je wil wandelen of klimmen in Fujeirah, dan kun je een kamer in een hostel boeken. En zoek je een typisch Nederlandse kampeerplek, boek dan een caravan aan de kust.

Beste attracties

Of je nou voor een avontuurlijke vakantie gaat, voor de zon, de zee en de rust, deze hoogtepunten mag je niet overslaan:

zonvakanties mét zongarantie by meoverme.com

Meer informatie

Onder de Categorie Verenigde Arabische Emiraten vind je een overzicht van alle artikelen met activiteiten in de stad, de woestijn of vanuit de lucht. Ben je vooral op zoek naar spannende of sportieve activiteiten klik dan hier. Of bekijk de foto’s op mijn instagram-account (@MeoverME_travel)

Voor activiteiten en bezienswaardigheden in de Verenigde Arabische Emiraten kun je kiezen uit meer dan 550 aanbiedingen. Soms zijn er meerdere aanbieders voor dezelfde activiteit, maar dan net even anders. Lees daarom goed de toelichting. Bovendien kan het juiste ticket uitzoeken je net een paar euro schelen.

 

 

 

In dit artikel zijn links naar Booking.com en Getyourguide.nl opgenomen. Deze sites hanteren o.h.a. lagere prijzen en hebben als voordeel dat je tot vrij kort van tevoren kunt annuleren. Bij Getyourguide kan dit tot soms wel een dag van tevoren met volledige terugbetaling. Mocht je vanaf deze site een boeking maken, dan kost je dat niks extra’s.

36 reacties

 1. moonlighttravel schreef:

  Oman lijkt me een heel mooi land om te bezoeken!

 2. Wanda schreef:

  Op de een of andere manier trekken deze landen mij niet zo. Ik denk dat het deels uit onwetendheid is hoor omdat het niet de typische vakantielanden zijn waar je iedereen over hoort.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik weet dat veel mensen graag zeker willen weten dat ze zon hebben op hun vakantie, dus dan is dit een superhandig lijstje!

 4. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Dat hoop ik ook! Dankjewel.

 5. Me over ME schreef:

  @Wanda Dat kan en dat is ook helemaal niet erg. Ik heb het ook altijd stelselmatig overgeslagen. Tot ik er kwam te wonen. Overigens denk ik dat Jordanië met zijn historie en oudheden echt iets voor jou kan zijn.

 6. Me over ME schreef:

  Dat vind ik ook! Het is zo divers en de mensen zijn zo aardig.

 7. Eigenwijzer schreef:

  Wel een eind vliegen voor de zon… 😉 Interessant artikel! 🙂

 8. Me over ME schreef:

  @eigenwijzer Tja..6 à 7 uurtjes…je moet er wat voor over hebben…;)

 9. Dubai vond ik erg leuk. Jordanië staat momenteel wel hoog op mijn lijstje hoor, ik lees zoveel mooie verhalen hierover!

 10. chadoretravel schreef:

  Heel goed dat je de onbekende plekken highlight, want zongarantie houden wij Nederlanders van!

 11. Me over ME schreef:

  @chadoretravel Dat dacht ik ook! 🙂

 12. Me over ME schreef:

  @Janet Ik heb ze niet allemaal gelezen maar ze zijn zeker waar. Jordanië is echt prachtig!

 13. Julie Quadflieg schreef:

  Deze landen trekken mij niet hard aan. Toch vind ik het super interessant om jouw aanraders te lezen! Op een blog dergelijke informatie lezen is natuurlijk veel oprechter dan in een reisbrochure! 🙂

 14. feliceveenman schreef:

  Petra staat heel hoog op mijn lijstje!

 15. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind die foto van de woestijn ook indrukwekkend. Het lijkt me heel apart om daarin te lopen!

 16. Lijken mij allemaal prachtige locaties! Wij zij momenteel in Mexico en daar heb je dat eigenlijk ook wel altijd.

 17. Ilse schreef:

  Deze landen trekken mij eigenlijk helemaal niet, maar als ik dit dan lees lijkt het me wel heel mooi om een keer geweest te zijn! De plekken zijn niet bekend en dat is juist heel leuk. Leuk dat je dit hebt gedeeld!!

 18. Me over ME schreef:

  @Ilse Wat leuk om dit te horen! Hoop dat je er een keer de kans voor ziet om het te ontdekken.

 19. Me over ME schreef:

  @roadtrippersofthesun Ik heb wat plaatjes van jullie voorbij zien komen. Prachtig! Nog veel plezier!

 20. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Het zand is zo lekker zacht aan je voeten. Net een voetmassage.

 21. Me over ME schreef:

  @feliceveenman Wat leuk! Hoop dat je wat aan dit lijstje hebt. Alvast veel plezier.

 22. Me over ME schreef:

  @Julie Quadflieg Wel heel leuk dat je dan zo spontaan reageert. Mij trok het aanvankelijk ook niet zo. En inmiddels zit ik er al meer dan 10 jaar…

 23. Sylvahna.nl schreef:

  Ik ben nooit zo van de zonvakanties, maar Jordanië lijkt me heel mooi!

 24. MommyLovesPink schreef:

  Het lijken mij prachtige landen. Ik vind al die strenge regels alleen zo eng als je ongetrouwd bent?

 25. Me over ME schreef:

  @MommyLovesPink De regels zijn op papier inderdaad streng, maar als toerist hoef je je geen zorgen te maken. Ze gaan er heel soepel mee om, alleen in Saoedi Arabië is het wat lastiger of als je hier zou willen wonen. Mocht je ooit deze kant opkomen en je zorgen maken, stuur me dan even een email voor meer informatie.

 26. Me over ME schreef:

  @Sylvahna.nl In Oman hebben we in de winter ook wel eens sneeuw 😉

 27. xaarsreiswereld schreef:

  Alle landen lijken mij heel erg mooi!

 28. Me over ME schreef:

  @Xaarsreiswereld Dat wordt nog een hele reisplanning dan 😉

 29. stefaanvivant schreef:

  Prachtige foto’s en leuke reisblog!

 30. kool-family schreef:

  Wat een fijne tips! De verenigde Arabische Emiraten staan sowieso op mijn verlanglijstje, liefst met een cruise…

 31. Me over ME schreef:

  @kool-family Daar moet ik dan maar eens een stukje over schrijven. Er zijn hele mooie cruisetochten rondom het Arabisch Schiereiland met een bezoek aan Abu Dhabi en Dubai in de VAE. Op mijn site vind je de highlights van deze steden die je in een dag kunt doen.

 32. Me over ME schreef:

  @stefaanvivant Dankjewel!

 33. Linda | travellersoftheworld schreef:

  Oman en Jordanië uit dit lijstje spreken mij wel aan en zou ik graag eens willen bezoeken. Vooral Jordanië komt toch steeds hoger op mijn bucketlist.

 34. Me over ME schreef:

  Het zijn ook mijn favoriete landen! Totaal verschillend, maar beiden nog authentiek. Veel plezier, mocht je die kant opgaan.

 35. Thomas en Iris schreef:

  Wat is het hier prachtig!! Staat idd ook niet heel hoog op onze bucketlist!

 36. Me over ME schreef:

  @Thomas en Iris Pas dan maar op! Eenmaal geweest en het laat je niet meer los.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!