<

Boodschappenservice nu ook in de woestijn

Share

Boodschappenservice in de woestijn

Boodschappen doen? Ik heb er een verschrikkelijke hekel aan. Nog niet zo heel lang geleden moest ik minstens 20 minuten rijden om bij een bakala, een traditionele supermarkt te komen. Het was niet meer dan een uitstalling met een dak erop. Een Pakistaanse man achter een stoffige balie verkocht me wat platte Arabische broden, een pak yoghurt en een tomaat. Voor de grotere boodschappen moest ik naar de stad en sjouwde ik van winkel naar winkel om alle artikelen te verzamelen. Mijn kinderen marcheerden mopperend achter me aan.

Met laserguns door de winkel

Hoe anders is winkelen in de Albert Heijn  waar je kunt kiezen uit mooie en verse producten, allemaal keurig gesorteerd en zorgvuldig in de schappen gezet. De kinderen kunnen hun lol niet op! “Kijk nou! Ze hebben hier laserguns!” roepen de jongens wijzend op een bord met handscanners. Een medewerker lacht ze hartelijk toe en geeft ze een scanner in de hand. Terwijl ik een bonuskaart regel, rennen de kinderen door de winkel. Ik vind ze terug bij de glazen vitrines met toetjes. Dubbelvla? Met of zonder stukjes chocolade? Je ziet de vertwijfeling op hun gezichten. Alles ziet er in hun ogen even lekker uit. En eerlijk gezegd, ook in die van mij.

Echte salami

Kort daarna wandelen we langs de kaasafdeling waar we kunnen proeven van boerenkazen. Graskaas, notenkaas, brandnetelkaas. Alleen de cola-kaas van de bakala ontbreekt nog. ‘We nemen deze!’ hoor ik mijn zoon zeggen, wijzend op het etiket met oranje logo.  ‘Deze is excellent!’ We leggen het smaakvolle stuk in het karretje en lopen door naar de vleeswaren. Als we voor de versverpakkingen in de vitrine staan, trekt mijn jongste me aan mijn jas. ‘Mag ik echte salami?’ Ik knik bevestigend en zie hem met een grote glimlach op zijn gezicht tussen de schappen verdwijnen.

Even later komt hij terug aan de hand van een winkelmedewerkster. De vrouw kijkt me vragend aan. ‘Uw kind was in het magazijn op zoek naar de varkensafdeling’. Ik bedank haar voor haar oplettendheid, maar stiekem moet ik hard lachen. Mijn zoon weet niet beter. Bij ons is varkensvlees alleen maar te krijgen in speciale winkels met een verborgen afdeling ‘for non-muslims only’.

Thuisbezorgservice

Als we na een geweldige vakantie in Nederland terug in het Midden-Oosten zijn, betrap ik de kinderen achter de computer. Een kwartiertje later krijg ik een boodschappenlijstje onder mijn neus geduwd. Er staan allemaal producten op die hier hartstikke duur zijn en waar ik kilometers voor in de auto moet zitten. ‘Maar dat hoeft helemaal niet!’ stellen ze me gerust. ‘ Albert Heijn geeft korting als je je boodschappen online bestelt. En ze komen ze nog aan huis bezorgen ook!’

 

– i.s.m. Albert Heijn –

 

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!