<

Een bijna dodelijke ontmoeting met een Arabische Schorpioen

Share

De Arabische Dikstaart Schorpioen – Een bijna dodelijke ontmoeting

dodelijke-ontmoeting-arabische-dikstaart-schorpioenToen we ooit met vrienden in een wadi kampeerden, werden we verrast door een grote harige woestijnspin die rondom ons kampvuur wandelde. Terwijl alle kampeerders zo snel mogelijk op hun stoel sprongen, rende ik met mijn camera in de hand achter het harige beest aan. Ik kan het niet helpen. Ik houd nou eenmaal van dieren. Klein of groot, glad of harig, in saaie zandbeige strepen of schitterende kleurpatronen.

Maar vandaag was ik niet zo dapper toen dit kleine wezen, de Arabische Dikstaart Schorpioen, mijn pad kruiste. Het 8-10cm bruin-zwarte dier ziet er een beetje ruw en korrelig uit. Aan de voorzijde van zijn lijf zitten twee klauwachtige pedipalpen, die hij angstaanjagend voor zich uitsteekt. Alsof hij ieder moment tot de aanval kan overgaan.

Niet dat hij dat zou doen, hij wil mij helemaal niet. De Arabische schorpioen is vooral gek op kleine insekten en spinnen. Toch is hij niet bang van mij. Sterker nog, als een onverschrokken soldaat paradeert hij vol trots over het zachte zand richting mijn voeten. Zijn dikke krachtige staart staat fier als een parabool over zijn rug. Want hij weet dat als het een strijd wordt tussen mijn tenen en zijn staart, hij het gevecht door een knock-out zal winnen. De krachtige neurotoxine in de stekel is een dodelijk gif.