<

Dubai Frame – wandelen over glas op 150 meter hoogte

Share

We hebben er even op moeten wachten, maar het resultaat mag er wezen. The Dubai Frame in Dubai is geopend! Wat aan de buitenkant lijkt op een uit de kluiten gewassen fotolijst blijkt een van de mooiste attracties van Dubai.

The Dubai Frame: van oude visserstad tot metropool

In tegenstelling tot alle andere bekende bouwwerken in de stad is The Dubai Frame geen massief en groots bouwwerk. Het is juist heel simpel en eigenlijk niets meer dan een enorme open rechthoek van 150 meter hoog en 93 meter breed. De architect Fernando Donis wilde hiermee een opening creëren tussen het oude, huidige en nieuwe Dubai. En dat is heel mooi gelukt. Zo kijk je aan de ene kant uit over het moderne Dubai met bekende landmarks als Emirates Towers, Burj Khalifa en Burj Al Arab, en heb je  aan de andere kant uitzicht over de oude traditionele handelswijken van Deira, Umm Harare, Karama en de Creek.

In het museum op de begane grond worden oud en nieuw Dubai met elkaar verbonden. Je wandelt door souqs en langs traditionele ambachten. Als je daarna met de lift naar boven gaat is de geschiedenis van Dubai compleet. De kleine palmhouten huisjes aan de kust van het kleine arme vissers- en handelstadje zijn vervangen door de indrukwekkende skyline van vandaag.  Alleen de woestijn brengt nog herinneringen op aan het harde leven van de bedoeïenen die moesten vechten tegen de grillen van het droge klimaat.

Een glazen vloer op 150 meter

Maar het meest bijzondere en spectaculaire deel van The Dubai Frame is de brug die de twee slanke torens op 150 meter met elkaar verbindt. Hier heb je ook meteen het mooiste uitzicht. Een uitzicht van 360 graden. Tenminste, als je het aandurft om op het glazen paneel te stappen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er licht van in mijn hoofd word, maar het uitzicht is fenomenaal mooi! Durf je niet, maar wil je toch zien hoe het eruit ziet? Kijk dan de Dubai Frame video hieronder!
Je kunt trouwens ook gewoon rustig over een ondoorzichtige vloer wandelen en af en toe door de glazen vloerdelen naar beneden kijken. Wel zo fijn als je last van hoogtevrees hebt!

Meer informatie

The Dubai Frame staat in Zabeel Park in Dubai. Het kan niet missen. Je kunt het bouwwerk onmogelijk over het hoofd zien. De Dubai Frame is geopend van 9 tot 9. Meer informatie over toers en ticketprijzen vind je op de officiële website van The Dubai Frame.

Wil je Dubai aanschouwen vanaf Burj Khalifa of ben je op zoek naar andere activiteiten in de lucht, kijk dan op deze pagina voor een overzicht.

 

 

 

 

 


*De Dubai Frame Video ontving ik per What’sApp. Hoewel ik vermoed dat deze gemaakt is door Dubai Radio 4 ben ik daar niet zeker van. Indien dit niet het geval is verzoek ik de eigenaar zich te melden, zodat ik de juiste credentials kan toevoegen.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!