<

Het geheime leven van Me in 10 vragen voor de Liebster Award

Share

Wat was het een verrassing dat Me over ME was genomineerd voor de Liebster Award. Het voelt heerlijk om te weten dat mijn blog zo graag wordt gelezen. Dankjewel Lien van Footprints around the world voor je lovende woorden!

Als onderdeel van de nominatie moet ik nu een tipje van de sluier oplichten. Wie is Me eigenlijk? Wat doe ik, hoe denk ik? Ik weet dat een aantal van jullie niet kunnen wachten om meer over Me te weten. Daarom zal ik maar van wal steken.

Het geheime leven van Me in 10 vragen

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Me in 5 woorden is….Rennen, haasten, vliegen en vooral lang genieten.

Wat is jouw guilty pleasure?

Als ik alleen in de auto zit en er wordt een nummer gedraaid dat ik mooi vind, kan ik, zo vals als een kraai, de longen uit mijn lijf zingen. Eigenlijk niet zo heel bijzonder. Maar als ik op mijn bestemming aankom en het nummer speelt nog steeds, rijd ik stiekem een extra rondje rond de rotonde. Ook als ik daardoor te laat op mijn afspraak kom.

Op welk blogartikel ben je zelf het meest trots?  Waarom?

Het artikel Wereld’s hoogste duin ligt hier is voor mij een artikel dat eruit springt. Helemaal niet omdat het zo goed is, maar vanwege het onderzoek dat erachter ligt. Het was namelijk helemaal niet bekend om welke duin het ging. Met een paar vage aanwijzingen in een nieuwsartikel, Google Earth en verschillende hoogtekaarten heb ik laagje voor laagje van de woestijn omgespit. Uiteindelijk had ik de juiste duin gevonden. Maar of die ook echt wereld’s hoogste is…

Wat is het spannendste dat je ooit gedaan hebt?

Het spannendste wat ik ooit heb gedaan was duiken in de Great Blue Hole in Belize. In deze onderwatergrot slalom je op 50 meter diepte langs stalagmieten en stalactieten die zo’n 10 meter groot zijn. Dat is prachtig! Maar de kans op stikstofnarcose is aanzienlijk. Als je dan omcircelt wordt door grote verpleegsterhaaien, hamerhaaien en zwartpunthaaien heb je niet eens meer een regulator nodig om adem te halen.

Welk liedje heeft jou recent geraakt?

Nog niet zolang geleden werd ik gegrepen door het liedje Desert Rose, over verlangen, van Sting en Cheb Mami. En dat terwijl ik helemaal geen Sting fan ben. Maar het was allesomvattend voor het moment. De Desert Rose, een prachtige roze bloem en een gefossiliseerde zandformatie in de vorm van een roos, als symbool voor mijn leven in de woestijn leek plots te verdorren bij mijn verlangen naar familie en vrienden, naar regen en groen. Ik heb even een traantje weggepinkt.

Als jij een dier was, welk dier zou jij dan zijn?

Het lijkt me geweldig om te kunnen reizen als een Noordse Stern. Hij vliegt jaarlijks van de Noordpool naar de Zuidpool, en terug. Daardoor maakt hij jaarlijks twee zomers mee en ziet hij bovendien meer daglicht dan welk ander wezen op aarde dan ook. Deze vogel is een wereldreiziger pur sang!

Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?

Naast mijn werk en de dagelijkse beslommeringen duik ik zoveel mogelijk de woestijn in. Gelukkig ben ik niet de enige binnen het gezin die daar van geniet. We zijn een sportieve familie en trekken er graag op uit. Zelfs hartje zomer, als de temperatuur in de avonduren nog boven de 40 graden komt.
Als het waait ben ik op het water te vinden, als het warm is wandel ik in de bergen en als ik een paar dagen vrij heb maak ik het liefst een tocht door het authentieke Oman.  In de wintermaanden gaan we meestal kamperen. We spelen met onze auto’s in de woestijn, zandboarden van de duinen, zwemmen in de wadi’s of organiseren een get together met vrienden die in andere delen van het Arabisch Schiereiland zitten.

Overigens zit ik niet alleen maar in de zandbak, hoor! Ik bezoek ook graag een concert of drink een drankje met vrienden in een leuke bar of discotheek.

Vertel iets over jezelf dat nog niemand weet..

Ik ben zo’n open boek dat er altijd wel iemand is die het weet… Maar ik denk dat maar weinig mensen weten dat ik in bepaalde situaties nog steeds denk dat ik 27 jaar ben. Tot grote hilariteit van mijn omgeving. “Was dat 10 Jaar geleden? Toen zat ik op de middelbare school..” Ik kan echt oprecht verbaasd zijn als ik dan met mijn werkelijke leeftijd word geconfronteerd.

Waar kan jij echt van genieten?

Een cumuluswolk in Nederland, een briefje van mijn kind dat ik ’s avonds op mijn hoofdkussen vind, een liefdevolle blik tussen twee mensen, de hond die als een razende roeland door de duinen rent, een avond met goede vrienden…

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?

Ik hoop dat ik in de toekomst nog altijd met evenveel passie en plezier kan reizen als dat ik dat nu kan. Het liefst zou ik weer een keer helemaal alleen, met een rugzak voor onbepaalde tijd met onbekende bestemming over de wereld willen reizen. Dat heeft me ooit naar de mooiste plekken geleid en me in contact gebracht met de meest bijzondere mensen. Het zijn herinneringen die nooit meer verloren gaan.

Deze bloggers nomineer ik

En nu mag ik 5 bloggers nomineren. Ik ben gaan lezen, gaan kiezen, opnieuw begonnen…Ik zag door de bomen het bos niet meer. Let je dan op de inhoud, de schrijfstijl, de schoonheid van de site? Er zijn zoveel leuke, interessante en bijzondere blogs. Of hele mooie en qualitatief hele goede. Blogs die er sowieso wel gaan komen, of er al zijn.  Uiteindelijk heb ik bewust gekozen voor bloggers die nog maar een kleine groep lezers hebben, over een bijzonder onderwerp bloggen of hun stinkende best doen om zich te ontwikkelen. Die blogs wil ik onder de aandacht brengen.

Beste bloggers, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de Liebster Award!

Bericht uit Bouafle : meeslepende verhalen

Kleurrijk, warm en uitnodigend. Dat is het blog van Meta die de lezer met haar foto’s en meeslepende verhalen midden in het leven van de Ivoorkust weet te trekken. Kook daarbij één van haar geslaagde -en volgens de schrijfster- minder geslaagde recepten, en je voelt je meteen thuis.

Images of Life : herkenbaar en taboedoorbrekend

Je staat midden in het leven, bouwt aan nieuwe plannen voor de toekomst en dan stort je wereld in door een burn-out. Dat overkwam Monique Belier. Ze beschrijft haar leven zoals zij het voelt. Puur, rauw en recht voor zijn raap. En daardoor wordt dit zware onderwerp juist heel licht en krijg je er soms zelfs energie van.

British Naija : uniek levensverhaal

Een uniek verhaal van een jonge Britse vrouw Naija die met haar Nigeriaanse man naar zijn thuisland moet, omdat hij de nieuwe Chief van zijn dorp is geworden. Geen zoetsappige liefdesdrama’s, maar beschrijvende verhalen waarin ze haar bijzondere leven in Nigeria optekent.
(Nederlands is niet Naija’s eerste taal. Daarom zitten er hier en daar spel- en grammaticafouten in. Helemaal niet erg als je er gewoon overheen kunt lezen!)

Dutchies abroad : voor avontuurlijke reizigers

Juul en Britte stappen graag met een tent en een rugzak de onbekende lanen in. Hun reisverhalen worden afgewisseld met praktische tips en bijzondere suggesties. Aan de ene kant geven ze advies hoe niet te verdwalen en aan de andere kant sturen ze je de rimboe in. Hoe dat zit lees je op hun site.

Amelie Travels : enthousiaste starter die haar grenzen wil verleggen

Amelie is vol enthousiasme begonnen aan een blog waarin ze je meeneemt naar evenementen die je met een klein budget kan doen. Voorlopig zijn dit vooral dagtrips, pretparken en concerten in en rondom Mechelen in België, maar aan haar bucketlist te zien, duurt het niet lang voordat ze haar grenzen heeft verlegd.

De vragen

En dit zijn jullie vragen! Je mag ze vrij interpreteren, naar je eigen hand zetten of ze gewoon rechttoe rechtaan beantwoorden. Succes!

 1. Wat was voor jou een echte cultuurshock?
 2. Als je nu je eerste reis opnieuw mag maken, wat zou je dan anders doen?
 3. Wat is een van je meest favoriete quotes?
 4. Als je een schilderij kon maken van een willekeurige omgeving waar je ooit in bent geweest, wat zou je dan schilderen?
 5. Als je nu een autobiografie zou schrijven, welke titel zou je die dan geven?
 6. Is een foto meer waard dan 1000 woorden? Verklaar je nader.
 7. Hoe ziet de reis van je leven eruit?
 8. Als je maar aan één project zou mogen werken, wat zou dat project dan zijn?
 9. Wat is je favoriete vervoersmiddel en waarom?
 10. Wat doe je het liefst op een druilerige zondagmiddag?
Spelregels Liebster Award
 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost