<

De ware verhalen achter mijn beste instagramfoto’s 2017

Share

Mijn beste instagramfoto’s 2017 zijn stoffige plaatjes

Me over Me plaatste in september 2017 de eerste post op Instagram. Het was een video van mannen die op een inventieve manier zakken cement een gebouw intrekken. Door gebrek aan materiaal slingerden ze de zakken met hun gewicht omhoog. Niet helemaal volgens de veiligheidsvoorschriften, maar saai lijkt het werk me op deze manier zeker niet. De post trok meteen 29 volgers.

Inmiddels heeft Me over ME 560 volgers. Daar ben ik stiekem best een beetje trots op. Toch vind ik mijn foto’s af en toe maar stoffige plaatjes als ik ze vergelijk met de glanzende strandfoto’s van collega’s. Gelukkig vonden zij dat niet! Voor de negen beste instagramfoto’s 2017 van Me over ME kozen zij vier foto’s van de woestijn. En ook mijn volgers kozen voornamelijk voor plaatjes van dit dorre landschap. Wil je meer weten over deze foto’s? Lees dan snel verder.

 

De bedoeïenenjongen

Elke keer als ik Abu Dhabi binnenreed, zag ik de bedoeïenenjongen met een indringende blik over de snelweg heenkijken. Het leek alsof hij me volgde, me riep om langs te komen. Dat heb ik gedaan.  De trotse en stoere jongen bleek onderdeel van een muurschildering over de traditionele bedoeïenencultuur op een fly-over. Zijn moeder schonk thee, een tante weefde palmmatten en zijn broers liepen met kamelen en een valk door de woestijn. Heel even kwamen ze voor mij tot leven.

StreetArt Yas Island

Heel anders is de moderne grafitti op een gebouw op Yas Island. Je kunt er meer over lezen in het artikel Abu Dhabi StreetArt. Ik ben er speciaal voor omgereden. Het is maar goed dat er geen geluid bij zit. De kinderen wilden na een uitgebreide kerstbrunch naar huis en “niet weer even ergens langs om een foto te schieten!”

Fossiele zandduinen

De woestijn is niet alleen een bak met zand. Op sommige plaatsen zijn oude oases waar palmbomen de droogte weten te trotseren. Ook zijn er gefossiliseerde zandduinen uit het Mioceen in Shawaihat en zeefossielen op Fossil Rock. De gefossiliseerde zandformaties op de foto liggen tussen Al Wathba en Al Dhafra. Ik was er maar kort. De dag dat ik de foto maakte liep er een roedel wilde honden. En dat zijn geen lieverdjes.

Zandhagedis

Als je goed oplet zit de woestijn vol leven. De meeste dieren verstoppen zich overdag voor de hitte en gaan in de nacht op pad. In de ochtend zie je dan allemaal sporen over het zand.  Deze keer hadden we geluk. De kinderen vonden een zandhagedis. Het lijkt alsof hij heel braaf in de hand van mijn zoon zit. Maar schijn bedriegt. Hij sprong er weer snel vanaf en groef zich in een paar seconden onder het zand. Alleen zijn kleine koppie stak er nog net bovenuit.

Dhow-boten race

Deze foto is gemaakt tijdens een zeilwedstrijd van dhow-boten in de Verenigde Arabische Emiraten. De traditionele schepen komen in alle soorten en maten. Er zijn elegante visserbootjes die varen op de wind en moderne Jelbuts met een motor. Sommigen dhows zijn vernoemd naar dieren. Zo heet de grote en zware handelsboot Baghlah, oftewel ezel in het Arabisch. De oude kleine dhow noemen ze Baqarah, koe. De Sambuq is de grootste dhow-boot op de Arabische zee. Wist je dat de meeste dhows met de hand en zonder ontwerp worden gemaakt? Als je van Muscat naar de schildpadden rijdt moet je even gaan kijken.

Mijn passies in één plaatje

Als het even kan zit ik in de woestijn, de mooiste zandbak om met autootjes te spelen. Deze dag gingen we met een grote groep vrienden een weekend kamperen tussen de hoge zandduinen richting Liwa bij de grens van Saoedi Arabië. Terwijl vrienden hun auto langzaam van een duin af laten glijden loopt er op de achtergrond een kudde kamelen voorbij. Knip! Alles wat ik liefheb in één shot. De foto spreekt voor zichzelf. Maar heb je ook gezien hoe prachtig en verschillend die zandduinen zijn?

Sheikh Zayed Moskee

Ik ben al zo vaak in de Sheikh Zayed Moskee geweest, dat je zou verwachten dat het saai zou worden. Toch wordt het dat nooit. Er zijn zoveel details die mijn aandacht trekken. Maar ik wordt wel wat luier met foto’s maken. Terwijl mijn vrienden een rondje liepen heb ik mijn telefoon in selfiestand op de grond gelegd en op het knopje gedrukt. Had jij gezien dat het een chandelier was?
Misschien is het nog wel grappig om te vermelden dat de eerste paar foto’s daarna totaal mislukt waren. Mijn camera stond nog steeds op mezelf gericht. Maar voordat ik dat door had, had ik al drie keer mijn neus gefotografeerd.

Louvre Abu Dhabi

Als klein kind bedacht ik de wildste avonturen bij dit schilderij. Het is mythisch en mysterieus tegelijk. Is het de kracht van het paard of het machtsvertoon van Napoleon? Of misschien de rode doeken die wapperen in de wind. Deze twee mannen waren ook duidelijk onder de indruk van het artistieke werk. Ze hebben er wel vijf minuten naar staan kijken. En ik naar hun!

Meer informatie en foto’s van het Louvre kun je vinden in dit artikel.

Speeltijd!

Voor mij een alledaags beeld. Voor jullie waarschijnlijk een bijzonder shot. Terwijl wij het vuur aansteken en de bbq klaarmaken glijden de kinderen met sleetjes en zandboards van de duinen af. En zoals je op de foto kunt zien, zitten er ook een stel acrobaten bij.

Welke foto vind jij het mooist?

Ik zou het leuk vinden om te horen wat jouw favoriete foto op mijn instagram-account of op deze website is. Zou je een bericht achter willen laten?

Me over ME op instagram

Wil je Me over ME volgen op instagram? Klik dan hier of zoek op username @MeoverME_travel

 

 

47 reacties

 1. Wauw, die foto van streetart in Abu dhabi! <3

 2. Ik vind die met de kamelen/auto erg mooi!! Zit heel veel diepte in!

 3. Fleur schreef:

  Ik vind die laatste foto op de zandduinen met de salto erg mooi. Goed getimed

 4. Nicole Orriëns schreef:

  De foto van de Bedoeienen jongen vind ik ook erg mooi. Ik snap dat die populair was.

 5. dagelijksginger schreef:

  Interessant zo die uitleg bij de foto’s. Die van de streetart blijf ik het mooist vinden.

 6. Me over ME schreef:

  @Rosie – Lifebyrosie.nl Tof is die, he? Had ook net geluk met de zon!

 7. Me over ME schreef:

  @Fleur Lucky shot! 😉

 8. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Ik ook! Vooral zijn intense blik. Het is zo ontzettend goed geschilderd.

 9. Me over ME schreef:

  @dagelijksginger Het leek me wel een goed idee. Een foto zegt nu eenmaal niet alles. Fijn dat je het leuk vond!

 10. Lazy Bird schreef:

  Ik vind ze allemaal zo mooi… maar die gefossiliseerde zandduinen dat lijkt me wel heel bijzonder!

  X Lazy Bird

 11. Me over ME schreef:

  Dankjewel @Lazy Bird! Die zijn ook echt heel erg mooi. Sommigen zijn zo gek gevormd.

 12. Nicole schreef:

  Erg mooi zeg! Vallen mijn foto’s bij in het niet haha..

 13. Grace schreef:

  Ook ik vind het totaal geen stoffige plaatjes! Past juist helemaal bij jou en waar je content over maakt. Juist super tof!

 14. hippiemeisje schreef:

  Welke vind ik de mooiste? Ik weet het niet, ik vind ze eigenlijk allemaal echt prachtig. Ik denk dat ik je instagram ga volgen. De gefossiliseerde zandduinen zijn wel heel speciaal, het blauwe zo helder mooi. Maar ik ga toch voor de alledaagse foto op het einde, omdat het alledaagse leven meestal gewoon het mooiste is en die overal ter wereld en zelfs in elke familie weer anders is. En ja, dat verschil in mensen, gewoontes, culturen en alledaagsheid spreekt mij enorm aan! <3
  Echt waar, het zijn prachtige foto's, Ik meen het dat ik je instagram wil volgen.

 15. Stoffige plaatjes? Ik vind het prachtige foto’s!

 16. De foto’s zijn allemaal mooi.

 17. Lotus Writings schreef:

  Ik vind al je foto’s even prachtig en ga je straks even opzoeken op Instagram (als ik dat nog niet gedaan had). Vind die foto met de kamelen echt mooi, die fossiele zandduinen… Allemaal eigenlijk.

 18. Die van de Sheikh Zayed moskee. Ik hou van mooie architectuur.

 19. Nicole Orriëns schreef:

  Wat grappig eigenlijk dat je ook op zandduinen kunt sleeën : ) Die profielfoto vind ik echt schitterend.

 20. Me over ME schreef:

  @Nicole Helemaal niet!Die zijn ook hartstikke mooi!

 21. Me over ME schreef:

  @Grace Ja, dat is ook zo…dankjewel!!

 22. Me over ME schreef:

  Wat leuk om zo’n uitgebreid antwoord te krijgen, @hippiemeisje. Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar het is natuurlijk zo dat het alledaagse leven voor iedereen anders is. En voor een ander die er naar kijkt bijzonder. Leuk dat je me wilt gaan volgen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Ik volg je terug!

 23. Me over ME schreef:

  @Laura | I scream beauty Fijn om te horen!

 24. Me over ME schreef:

  @Lotus Writings Wat leuk om te horen. Ik volg je terug!

 25. Me over ME schreef:

  @Mariëlle | Me-licious Dan heb je daar heel wat moois te bekijken 😉

 26. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Heel goed zelfs. En als je het goede sleetje hebt, gaat het nog hard ook!

 27. Me over ME schreef:

  Adine @ LekkerLevenMetMinder Ja, vind ik ook! Soms heb je geluk dat alles zo samen valt. De auto, de kamelen..

 28. heleensc schreef:

  Prachtig! Ik vind de laatste twee het mooist. De beweging in de laatste en juist het stilstaan in de andere. Heel erg mooi. Leuk ook om de omschrijvingen bij de foto’s te lezen.

 29. MamaPlaneet schreef:

  Welke ik het mooiste vind? Onmogelijk om te kiezen. De hoge zandduinen lijkt bijna gefotoshopt. Zo ontzettend gaaf.

 30. Me over ME schreef:

  @MamaPlaneet Hij is helemaal echt! Was zelf ook erg blij met het (onverwachte) resultaat!

 31. Me over ME schreef:

  @heleensc Leuk dat je juist die twee foto’s eruit pikt en vergelijkt. Nu zie ik dat die foto’s een beknopte reflectie zijn van de Emirati cultuur. Rustig en beheerst, maar altijd in beweging.

 32. ekebrouwer schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben je gaan volgen op Instagram, want stoffig zijn ze zeker niet! Ik ben verliefd op de foto’s van de muurschilderingen, die zijn zo prachtig!

 33. Me over ME schreef:

  @ekebrouwer Wat leuk, ik volg je terug! Dankjewel voor het compliment.

 34. wendy maes schreef:

  De foto met de jeep en de kamelen! Ook mijn favorieten in de woestijn. Ik kan uren naar die duinen kijken.

 35. Cristina schreef:

  De mooiste foto vind ik die met de kamelen, maar de meest originele foto is met die 2 mannen die naar een schilderij kijken! Ik vind dat “stoffige plaatjes” wel heel mooi kunnen zijn en alzeker meer origineel dan altijd maar strandfoto’s. 🙂

 36. wannderful schreef:

  De foto van de bedoeienenjongen komt me heel bekend voor. Maar geef mij maar dat plaatje van de duinen, de auto en de kamelen. Ongelooflijk dat je dit zelf hebt kunnen schieten. Maar ook de foto van de gefossileerde duinen vind ik erg mooi. De woestijn is voor ons sowieso fascinerend; omdat wij er geen hebben denk ik.

 37. Me over ME schreef:

  @Wannderful Dankjewel voor je leuke reactie! Wij rijden altijd zelf door de woestijn 🙂 Dan kun je niet alleen zelf je route bepalen, maar ook makkelijker even de auto in en uit als er een karavaan voorbij komt.

 38. Me over ME schreef:

  @Cristina Fijn om dat te horen. Dankjewel!

 39. Me over ME schreef:

  @Wendy Maes Ik heb ook iets met duinen. Ze hebben vaak zulke mooie vormen en patronen.

 40. Mijn passies in 1 plaatje. Ik kan me er alles bij voorstellen. Dit vind ik toch ook wel het mooiste van Oman: met jeeps door de duinen en kamelen op de achtergrond. Love it!

 41. Hele mooie foto’s en leuk het verhaal er achter te lezen, die van de Sheikh Zayed Moskee is favoriet! 🙂

 42. Me over ME schreef:

  @Ctheworld Dat heb ik gezien! Jullie hebben een prachtige trip gemaakt.

 43. Me over ME schreef:

  @Kimberleygriffioen Leuk!.. En ik hoefde alleen maar mijn camera op de grond te leggen…

 44. travelchecker schreef:

  Mooie foto’s, mooie verhalen erachter. Het Louvre wint voor mij.

 45. Me over ME schreef:

  @travelchecker Dank! Het Louvre is ook zo verschrikkelijk mooi!

 46. Sylvie schreef:

  Speeltijd, de woestijn en zeilboot vind ik de mooiste!

 47. Me over ME schreef:

  @Sylvie Leuk! Dankjewel

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!