<

Kamelen op de weg naar school!

Share

Ik was ongeveer 16 jaar en moest een uur fietsen om op school te komen. Wat had ik er een hekel aan. De lange weg door de akkers en de bossen, de regen, en de harde wind die je natuurlijk altijd tegen had. Bovendien vond ik het verschrikkelijk om vroeg uit mijn bed te stappen. Ik kwam dus steevast te laat.

Gelukkig waren er genoeg obstakels op de weg die ik als excuus kon inzetten. De brug die open stond of de stoplichten van de ‘Groene Weg’ die voor fietsers vaak lang op rood bleef staan om het snellere verkeer te laten doorstromen. En dan had je nog de kolonnes van militaire voertuigen van de kazerne in een plaats verderop, die denderdend en bulderend op oefening gingen.

Meneer van B.

Meneer van B., conrector van de school, luisterde altijd uitvoerig naar mijn excuus. Hij krabbelde wat aantekeningen in een schriftje en liet me dan, met een strenge blik, alsnog de klas binnen. Hij zei niet veel. Je wist dat je fout zat en dat was voor hem voldoende.

Tot die morgen dat ik weer te laat was. Al bij het fietsenrek werd ik opgevangen door een paar priemende ogen over een leesbril. Meneer van B.!  Zijn houding maakte me direct duidelijk dat ik deze keer niet zo makkelijk weg zou komen. Zelden had ik die bril zo ver op het puntje van zijn neus zien staan. ‘En welke beren liepen er vandaag over de weg?’, bromde hij op strenge toon, terwijl hij zijn aantekeningenboekje in mijn hand duwde. ‘Be-ren?’ hakkelde ik, zoekend naar een passend antwoord. In een flits zag ik alle dieren uit de Ark van Noah over de weg rennen. Onverwacht schoot het antwoord eruit. ‘Nee, geen beren, wel een hele kudde kamelen!’

Kamelen op de weg naar school

Heel even dacht ik een goedkeurende glimlach op zijn gezicht te zien. Toch zat ik een uur later strafwerk te schrijven. Een opstel van 2 A4-tjes met de titel: Kamelen op de weg naar school. Wat zou Meneer van B. raar opkijken als hij dit filmpje zou zien.

 

24 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Dat is nog eens origineel: ‘Ik ben te laat want ik zat achter een stel kamelen!’ Een leuke variant op ‘de brug stond open’ : )))

 2. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Dat vond ik toen ik. Maar ik geloof dat ze het hier precies andersom zullen vinden.

 3. Manon schreef:

  Oh hahaha ik vond het wel grappig, totdat je toch straf kreeg wat jammer nou

 4. mamaisthuis schreef:

  haha leuk geschreven en hartstikke geloofwaardig toch? ; )

 5. Me over ME schreef:

  @mamaisthuis Toen niet, nu wel! Haha!

 6. Me over ME schreef:

  @manon Dat vond ik ook niet zo fijn. Maar heb er gelukkig een mooi blogverhaal aan overgehouden 🙂

 7. mckleuver schreef:

  Super leuk geschreven. Ik zeg wel reetjes op de weg. Ik denk dat in Nederland iets voorkomender is, haha.

 8. Me over ME schreef:

  @McKleuver Reetjes…die zijn niet alleen een stukje eleganter, ook een stukje sneller 😉

 9. missdudeblogging schreef:

  Haha, geniaal! Ik kan me nog herinneren dat ik samen met een vriendin ook eens te laat kwam op school. Wij bedachten onderweg een heel verhaal over een stel schapen die uit een veld ontsnapt waren en die ons overal naar toe achtervolgde. We maakte er een spectaculair verhaal van. Natuurlijk geloofde ze ons niet op school, maar omdat ze het lachwekkend vonden kregen we er geen straf voor 😀

 10. Me over ME schreef:

  @missdudeblogging Haha! Ik stel het me helemaal voor! Fijn ook om te weten dat ik niet de enige was die allerlei arme dieren als excuus heeft ingezet.

 11. Fleur schreef:

  Hahaha. Gelukkig woonde ik vroeger op 5 min lopen van school, maar dan nog kwam ik regelmatig re laat

 12. Me over ME schreef:

  @Fleur Wat leek me dat fijn! Maar het excuus van kamelen op de weg zal dan wel helemaal ongeloofwaardig hebben geklonken…

 13. Haha A+ voor orginaliteit! Jammer dat het niet gewerkt heeft 😀

 14. Me over ME schreef:

  Natalie (@latanie) Haha! Dankjewel!

 15. Sanne schreef:

  haha wel grappig, jammer van die kamelen, haha.

 16. Me over ME schreef:

  @Sanne Haha! Ze blijven leuk!

 17. Verena schreef:

  Ik kwam ook zo vaak te laat op school! Gelukkig zat er een brug op mijn route naar school die ik vaak excuus kon gebruiken. Maar kamelen op de weg… Dat is wel een heel origineel excuus haha

 18. Me over ME schreef:

  @Verena Haha! Helaas werkte de brug bij mij toch beter…

 19. Platini's World schreef:

  Haha, in Egypte enz zie je dit inderdaad vaker. Wel grappig dit verhaal. Wie maakte dit nu niet mee vroeger op school? Ik kwam vroeger ook altijd te laat. 🙈

 20. Me over ME schreef:

  @Platini’s World En?…Ook kamelen op de weg?

 21. DM on the road schreef:

  Wat grappig! ☺️

 22. Me over ME schreef:

  @DM on the road Dankjewel!

 23. feliceveenman schreef:

  Hahaha, wat een leuk verhaal. Toen ik nog voor de klas stond, liet ik kinderen alleen naar binnen als ze een echt goede smoes hadden! De kamelen had ik beslist goed gekeurd!

 24. Me over ME schreef:

  @Feliceveenman Haha! In Nederland wel. Maar hier zou ik ze buiten laten staan. Kamelen op de weg is ongeveer hetzelfde als een brug in Nederland die open staat.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!