<

Kinderkadootjes uit het sprookje van duizend-en-één nacht

Share

Kinderkadootjes uit het sprookje van duizendeneen nacht

Wat neem je mee als souvenir voor de kinderen? Een pluchen kameel of een T-shirt met de text Abu Dhabi of Muscat? Of laat je de kinderen het zelf uitzoeken? Zo’n sleutelhanger of magneet kost toch maar een paar Dirham?
Ik koos altijd voor het laatste. Maar eerlijk gezegd heb ik altijd direct spijt van zo’n aankoop. De meeste souvenirs zijn al snel niet meer interessant. Of erger, ze zijn kwijt voordat we terug in de hotelkamer zijn.

Om een echt leuke herinnering over te houden aan de vakantie koop ik tegenwoordig wat betere kado’s. Iets waar ze na de vakantie ook wat aan hebben. Want ben je in Dubai geweest, dan is er toch niets leuker dan de grootste toren van de wereld zelf in elkaar te zetten? Of je te verkleden als Alibaba en de 40 rovers, geïnspireerd door de tocht langs de grotten in Jordanië?

Gewoon te bestellen via het internet

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van kado’s die hier in de souqs en winkels liggen en die je eenvoudig via internet kunt bestellen. Ideaal, want zo win je tijd om een dag langer van je vakantie te genieten. En als de kinderen bij thuiskomst hun kadootjes vinden, zijn ze nog uren zoet en kun jij rustig de koffers uitpakken.

Zoek je souvenirs voor familie en vrienden, jezelf of voor de buren die op je huis hebben gepast? Kijk dan op de pagina Souvenirs en kadootjes voor thuis.

Zelf Burj Khalifa in elkaar zetten

In de toeristenwinkeltjes vind je mooie glazen beeldjes van Dubai’s meest bekende gebouwen. Leuk om naar te kijken. Maar mijn kinderen vinden het veel leuker om zo’n gebouw zelf in elkaar te zetten. Die van jou ook? Via het internet kun je mooie 3D puzzels en bouwpakketten bestellen van bijvoorbeeld de Burj Khalifa en Burj Al Arab.

Racen op het Yas Circuit

Als ik later groot ben, wil ik net als Max racen op Yas!, zei mijn jongste kort na Formule 1 in Abu Dhabi. De racewagens hadden een onuitwisbare indruk bij hem achtergelaten. Voorlopig moet hij het nog even doen met de raceauto’s uit zijn eigen autobak en kan hij gluren naar de speelgoedauto’s in de vitrines van Ferrari World. Maar misschien dat ik die pyama voor zijn verjaardag bestel. Het enige product op deze pagina dat ik nog niet in de winkels op het Arabisch Schiereiland heb gevonden. Nu nog even regelen met de post dat hij deze kant opkomt!

Kinderkadootjes uit het sprookje van duizendeneen nacht

Mijn kinderen hebben een grote verkleedkist met klederdrachten van de wereld. Ik kan ze geen groter plezier doen dan met een nieuwe outfit. Met deze verkleedspullen wil ieder kind wel in het sprookje van Aladdin spelen.

Vind je zo’n kostuum te duur, dan kun je je kinderen ook blij maken met het zwaard van een van de rovers of met het hoedje van de Sultan. De rest van de outfit verzinnen ze er zelf wel bij. Vergeet niet het masker voor jezelf aan te schaffen om met ze mee te kunnen spelen!

Blingbling

Bijna alle sieraden die je op het Arabisch Schiereiland kunt vinden zijn ook via Nederlandse webshops  te koop. In de souqs zie je vooral de simpele gouden armbandjes, zoals deze met de veer. De blinbling zie je vaker in de standjes in de mall. Deze armband is op het moment helemaal hip bij de meiden op school. Op de pagina Souvenirs en kadootjes voor thuis kun je nog andere sieraden (zoals een naamketting) en make-uptasjes vinden.

Oosterse sferen op de slaapkamer

Waren jullie ook zo onder indruk van de wolkenkrabbers langs de kust die in de avond weerspiegelden in het water? Onder dit zachte dekbed kan je kind nog nachten wegdromen onder de skyline van Dubai. En misschien voor jou wel handig om te weten, de bedovertrekken zijn strijkvrij!

Slaapt je kind niet goed of is hij/zij gek op glinsterende sterren? Hang dan dit leuke Arabische lampje op om een prachtige sterrenhemel op het plafond creëren.

Vlaggen van het land

Ook een leuk kado! Een stoere vlag van het land waar je op vakantie bent geweest.

Ben je op zoek naar een speciaal kadootje..

..En kun je het niet vinden? Laat hieronder een bericht achter en ik ga voor je op zoek.

 

 

12 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het allemaal leuke cadeautjes. En inderdaad handig als je iets ook nog gewoon kunt gebruiken.

 2. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Ja, he? Ik vind het altijd zo jammer als een kadootje binnen een dag in de kast verdwijnt.

 3. Girls-Things schreef:

  Wat een leuke cadeautjes uit een leuk thema.

 4. Sanne schreef:

  Prachtige cadeautjes, leuk die verkleedkledij. Lijkt mij handig om zo een cadeautje te geven aan iemand.

 5. Sofie Katelijne schreef:

  Handig en mooi zo’n praktische cadeautjes, vind zoveel cadeaus vrij zinloos altijd!

 6. Manon schreef:

  Allemaal hele leuke cadeaus voor kinderen! ik denk dat die al wel blij zijn met iets

 7. mamasliefste schreef:

  Toen ik op vakantie was in Dubai heb ik ook een duizend-en-een-nacht verkleedsetje gekocht voor mijn dochters. Met veel kraaltjes en belletjes. Ze vonden het prachtig

 8. Armande schreef:

  Dat racen op het circuit, daar zou mijn man wel oren naar hebben. Beetje ver reizen wel.

 9. Me over ME schreef:

  @mamasliefste Geweldig leuk natuurlijk om daarin rond te huppelen! tingeling!

 10. Me over ME schreef:

  @Armande Als je man het echt leuk vindt….Het is maar 6 uur met het vliegtuig. 😉

 11. Olivette schreef:

  De verkleedkleren zijn superdun. Heel leuk om te geven, dan herbeleef je zo’n mooie vakantie weer! Tof hoor!

 12. Me over ME schreef:

  @Olivette …superdun..haha! Dankjewel!

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!