<

Kriebelbeestjes infiltreren idyllische kampeerplek in Oman

Share
Lang geleden reden we met vrienden door een wadi in Oman voor een spannende tocht door de Slangenkloof. De rivierbedding was diep en kronkelig. Stroompjes water sijpelden tussen de kiezelstenen en vormden aderen tussen grijsblauwe poelen. Door spleten in de bergwand staken takken die weelderig bloeiden en planten met frisgroene bladeren.

Het liefst zouden we in deze wadi overnachten, maar het was haast onmogelijk om een veilige en droge kampeerplek te vinden. Gelukkig duurde het niet lang voordat we werden opgemerkt door een Omani man die zijn geiten liet grazen van het verse groen tussen de rotsen. In een moeilijk verstaanbaar Arabisch dialect wees hij naar een plek op de berg waar we ons kamp konden opzetten.

We lieten onze auto’s in de wadi achter en klommen met tenten en koelboxen de bergwand op. Stapje voor stapje, rots na rots, als een stel bejaarden met knieproblemen. Ondertussen sprong de oude geitenhoeder als een jonge hinde voor ons uit, niet gehinderd door onze stoelen die hij onder zijn armen had geklemd. Op een klein rond platvorm, begroeid met wilde palmbomen, oleanders en andere struiken bleef hij geduldig op ons wachten. Op deze prachtige plek mochten wij kamperen!

Kriebelbeestjes infiltreren idyllische kampeerplek in Oman

Kriebelbeestjes

De tenten waren opgezet en het kampvuur brandde tierig. Op de achtergrond klonk het gekwaak van kikkers en water dat zijn weg zocht tussen de rotsspleten. Het leek een idyllisch plekje, deze kleine oase in de berg. Maar al snel zoemden muggen om onze hoofden en prikten ze hongerig in alle stukjes naakte huid die ze konden vinden. De jeuk die de kleine prikkers veroorzaakten was bijna ondraaglijk. Iedereen zat om zich heen te slaan en ongeneerd te krabben.

Plots sloeg een vriendin agressief over haar onderbeen en slaakte daarbij een ijselijke gil. Verbaasd keken we allemaal haar kant uit, waardoor onze hoofdlampen haar onbewust in de spotlights zetten. Een nest spinnen, beter bekend als Kameelspinnen, sommigen ter grootte van een kindervuist, kroop langs haar voeten richting het licht van het kampvuur.

Als in een reflex werden de kampeerstoelen ingeklapt en de tentharingen uit de grond getrokken. Zoveel tijd en moeite het ons had gekost om boven te komen, zo snel waren we weer beneden.

2 reacties

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Brrr kriebelbeestjes vind ik ook niet prettig. En zeker niet als er potentieel is dat ze giftig zijn!

  2. Me over ME schreef:

    @Nicole Orriëns Nee, ik ook helemaal niet!

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!