<

Het nieuwe Laguna Waterpark Dubai in La Mer is klein maar fijn!

Share

Zelf ben ik er nog niet geweest, maar mijn zoon van 10 vindt de nieuwste attractie, het Laguna Waterpark Dubai, helemaal te gek. Nog voordat het park officiëel was geopend, gleed hij er al van de glijbanen af.  Volgens hem is de projectontwikkelaar een ‘creative mind‘ en zijn de waterattracties ‘super cool‘. Als ik hem zo enthousiast hoor vertellen, moet ik hem wel geloven.

Het Laguna Waterpark Dubai heeft een lounge pool met een bar, een kinderzone, een lazy river en een toren met 5 glijbanen. De afdalingen zijn lang, snel en spectaculair en als ik mijn zoon goed begrijp zelfs beter dan die van mijn favoriete waterpark Yas Waterworld in Abu Dhabi. Vooral de ‘flush‘, een donkere trechter waar je op een vlot doorheen getrokken wordt, vindt hij veel gaver.

Maar het meest te gekke onderdeel is de Ultimate Surf Machine. Dit is een halve cirkel met golven om op te waveboarden. Mijn zoon kan nu alleen nog maar op zijn buik en knieën golfsurfen. Maar hij kan niet wachten om net als de superstunters indrukwekkende sprongen met zijn board te maken.  ‘Het is een kwestie van gaan en oefenen’, zegt hij met een vette knipoog naar zijn broer.

Waterpark Laguna Dubai is klein maar fijn

Meer informatie

Het Laguna Waterpark ligt aan het einde van de promenade van La Mer in Dubai. Vergeleken met andere waterparken in de Verenigde Arabische Emiraten is het niet zo heel groot.  Maar het is wel divers. Zo kun je een drankje doen aan de poolbar met uitzicht op zee, wandelen over het strand of uitkijken over Dubai Streetart en de indrukwekkende skyline van de stad.

Bovendien kun je er een dagpas kopen die ook als je het park verlaat, nog geldig is. Alleen daarom al vind ik dat het Laguna Waterpark een dikke plus moet krijgen. Want met die pas kun je rustig even het park uitlopen om een gezonde lunch te gaan halen in een van de vele restaurantjes langs de La Mer boulevard. Een dagpas voor het park kost 99 Dirhams voor residents (125 Dirhams aan de deur), en 159 Dirhams voor toeristen. De tickets kun je bestellen via de officiële website van het Laguna Waterpark Dubai.

 

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!