<

Max Verstappen winnaar Arabisch Monaco

Share

Abu Dhabi, 16 november 2016

Beste Max,

Max Verstappen winnaar Arabisch MonacoWelkom op het Arabisch Monaco, het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, waar je volgende week de beker gaat veroveren. Tenminste, daar ga ik van uit. Als ik de kranten moet geloven staat de hele autosportwereld op zijn kop vanwege je spectaculaire inhaalrace in Brazilië. Je wordt door kenners zelfs met Senna vergeleken! En terwijl je collega-coureurs langzaam oververhit raken, lijk jij de enige te zijn die het hoofd koel weet te houden.

Ik wil je niet vertellen hoe je het spelletje moet spelen of hoe je je bolide moet besturen. Daar heb ik geen verstand van. Verder dan een rally door de woestijn kom ik niet. Maar tijdens de zogeheten Yas walk, een wekelijkse workout voor joggers en fietsers, heb ik eens goed rondgekeken. Ik denk dat ik wat suggesties heb waar jij je voordeel mee kunt doen.

Spinnen, haakse hoeken en sluiproutes

Zoals je weet is het technologisch geavanceerde circuit in de vorm van een pistool zo’n dikke 5,5 kilometer lang en 21 bochten rijk. Het grootste deel van die bochten lijkt mij voor jou geen enkel probleem. Ze zijn voldoende ruim en bieden kansen om prachtige lijnen te trekken of concurrenten de pas af te snijden. Ik zag het wielrenners tijdens de Abu Dhabi Tour 2016 regelmatig doen.
Maar de bochten voor en na het deel van de baan dat onder het Yas Viceroy hotel loopt, zijn een stuk lastiger. Het zijn lelijke haakse hoeken die je niet op hoge snelheid kunt nemen. Flink afremmen dus voordat je erin stuurt. Mocht je dat niet willen, dan is het een goed moment om je spectaculaire spin van Brazilië te herhalen. Laat die banden maar draaien op de gortdroge ondergrond. Wat zal dat een rook geven!

Ik verwacht het niet, maar mocht je om onverklaarbare redenen terugvallen in de race, dan kan ik je een geheim verklappen om te herstellen. Er zijn namelijk twee sluiproutes, waardoor je hele stukken van het circuit kunt afsnijden. Een daarvan loopt tussen het publiek op de Marina Grandstand naar de Yas Marina, je weet wel, de haven waarin al die luxe jachten liggen. De andere ligt tussen de publieksplaatsen van de Main en de West Grandstand. Deze laatste heeft trouwens de prettige bijkomstigheid dat je die haakse bochten rond het Viceroy zal omzeilen.

Max Verstappen winnaar Arabisch Monaco

Beste Max,welke keuze je ook maakt, we zullen met zijn allen voor je op de Grand Stands staan. Misschien ben je voor Tom Coronel een ruwe diamant waar aan geschaafd moet worden, voor Abu Dhabi ben je een schitterende Danah, de mooiste en meest waardevolle parel uit de Arabische Golf.
Ik wens je een prachtige race toe met veel regen na afloop. De regen uit grote flessen champagne dan wel te verstaan!

Groeten vanuit de zandbak, Me

 

 

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!