<

Mijn eerste selfie op de snelweg

Share

Auto’s, ik ben er gek op. Vooral op grote bakken. 4WD’s,  waarmee je door de woestijn kunt raggen. Het liefst robuust en als het even kan, stevig opgepimpt. Zoals deze hiernaast. Geen mooie foto, maar wat was het een gave kar!

Wat auto’s betreft ben ik hier wel op mijn plek. Want Arabieren houden van stoere auto’s.  Ze hogen de auto flink op, zetten er extra brede en grove banden onder en vervangen de standaard koplampen door designer multi-color lichten. Een sproeibeurt met regenboog metallic lak en zwarte ruiten of spiegelramen zorgen voor de finishing touch.

Knetterauto’s

Er zijn ook wagens die brommen, knallen en grommen. Bij sommigen zie je zelfs het vuur onder de assen doorschieten. Ook mijn buurjongen heeft een opgepimpte knetterauto. Een auto met zó’n bijzondere motor dat er geen klep overheen ligt. Zo is het ingenieuze stukje techniek voor iedereen te zien. Op zijn vrije avonden spint en knalt hij met vrienden door de buurt, daarbij zwarte rookwolken van gesmolten rubber over de huizen drijvend. Niet iedereen is er even blij mee, en ik zou dat, als liefhebber van de natuur, natuurlijk ook niet moeten zijn. Maar het leidt tot een voor mij onbeheersbare reactie. Bij de eerste knal spring ik vol enthousiasme over de schutting om de show bij te kunnen wonen.

Onze Bently

selfie op de snelwegMet zoveel plezier ik naar andermans auto’s kan kijken, zo weinig aandacht besteed ik aan mijn eigen bolide. Ik ben geloof ik de enige persoon in dit land die een oude bijna uit elkaar gevallen 4WD bezit. Maar als je de extra onderhoudsbeurten niet meetelt, rijdt hij nog prima. Bovendien hoef je nooit bang te zijn dat je door een camera wordt gepakt. Als ik het gaspedaal intrap komt de teller maar net boven de 130 km/uur.

Pas geleden reed ik in ‘onze Bently’ – zoals we de wagen liefkozend noemen- over de snelweg, toen ik ineens drie flinke knallen hoorde. Even dacht ik dat er geschoten werd, maar als snel schoot kapotte uitlaat! door mijn hoofd. Voor de zekerheid zette ik de wagen ter inspectie aan de kant. Een spiksplinternieuwe race-wagen schoot me te hulp. Een knalgeel snelheidsmonster met lichtjes als van The Knight Rider die in de grille heen en weer knipperen. Niet het type wagen waar ik van houd, maar wel spectaculair.

Smile!

‘Got you!’, hoorde ik iemand lachen, terwijl de deur aan de bestuurszijde langzaam omhoog draaide. ‘Wat vind je van mijn nieuwe auto? Compleet met Backfire!’ Voordat ik het in de gaten had, zat ik naast Ali, mijn lokale vriend en snelheidsduivel. Met flinke knallen en knettergeluiden reden we de weg op en scheurden we op volle snelheid zigzaggend tussen de andere weggebruikers naar de linker rijbaan. Ik had het idee dat ik in een videospelletje was beland. Tot Ali me uit mijn droom hielp. ‘Smile!’, riep hij enthousiast, wijzend op een flitspaal langs de weg. Zonder na te denken trok ik mijn mondhoeken op. Een felle lichtflits verlichtte de auto. Ik had mijn eerste selfie op de snelweg.

 

18 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Ik heb helemaal niks met auto’s. Als ze maar rijden en me niet in de steek laten door allerlei mankementen

 2. Lisanne schreef:

  Wat schrijf je toch fijn! Ik ben geen autoliefhebber, maar dit was een feestje om te lezen!

 3. Wat een rare ervaring om zo je eerste snelweg selfie te maken. Jammer van de kapotte uitlaat.

 4. MommyLovesPink schreef:

  Oh om dit soort dingen wil ik graag mijn rijbewijs ooit nog halen, mega cool! En dan nog een selfie van de overheid als cadeau!

 5. Jamey schreef:

  Haha wat een leuk geschreven artikel!

 6. reislustig.be schreef:

  hahaha, geweldig verhaal 🙂 Ik heb helaas ook al zo een selfie van op de snelweg, maar dan in Frankrijk.

 7. Me over ME schreef:

  @reislustig.be Oeps…die zijn prijzig, he?

 8. Me over ME schreef:

  @Jamey Dankjewel!

 9. Me over ME schreef:

  @MommyLovesPink Haha! Ik moest erg lachen om je opmerking…een selfie van de overheid als cadeau…hahaha!

 10. Me over ME schreef:

  @Debbythechocoholic Ja, dat was inderdaad gek.

 11. Me over ME schreef:

  @Lisanne Dankjewel! (schrijf ik met een grote glimlach op mijn gezicht)

 12. Me over ME schreef:

  @Ingrid Dan zal ik je maar niet die van mij aanbieden 😉

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat je hulp kreeg. Leuk geschreven over die eerste selfie!

 14. Lotus Writings schreef:

  Haha klinkt geweldig, hou er wel van hoor. Alleen balen van de auto, hoop dat het uiteindelijk meeviel!

 15. Me over ME schreef:

  @Lotus Writings Gelukkig wel! Maar het knetterde wel leuk.

 16. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Bedankt!

 17. Ik moet bekennen dat ik het in de eerste instantie niet helemaal begreep 🙈 Hopelijk blijft het bij die ene selfie!

 18. Me over ME schreef:

  @Charlotte Habraken – van der Heijden Tja, het is wat verwarrend! Van knallende knalpijpen naar selfies. Maar het is eigenlijk een spel dat sommige jongemannen hier doen. Even showen met je nieuwe opgepimpte auto, gas geven en een foto door een flitspaal laten maken. Dat kun je overigens alleen maar doen als je voldoende geld hebt om de boete te betalen. Ik houd me braaf aan de regels 🙂

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!