<

Mijn vriendje: niet heel aantrekkelijk maar behulpzaam

Share

Mijn vriendje de baby-gekko

mijn vriendje de baby-gekko by meovermeIk heb een heel klein vriendje. Een klein beige-bruin, halfdoorzichtig beestje met priemende oogjes. Soms zie ik alleen zijn staartje dat onder de rand van het raamkozijn uitsteekt. Een flinterdun staartje met een ronde krul erin. Maar soms zit hij ook gewoon mee te kijken op mijn computerscherm. Ook nu ik dit bericht aan het schrijven ben.

Mijn vriendje, een veelvoorkomende huisgekko, is een baby van amper 3 centimer inclusief staart. Met zijn kleine pootjes zuigt hij zich vast aan de muur, zijn koppie trots omhoog gericht. Ondertussen volgt hij de miertjes die in kolonne langs de rand van mijn bureau marcheren.
De kleine kruipers zijn nauwelijks groter dan een speldenprik, maar stinken verschrikkelijk naar een onbeschrijflijk weeë geur. Het liefst zou ik de hele kolonie uitroeien, maar mijn vriendje is er gek op. Zodra hij zijn kans schoon ziet springt hij op de rand van het tafelblad, zoals alleen hij en Spiderman dat kunnen. Een voor een likt hij met zijn dikke plakkerige tong de mieren op. Als hij zo dooreet ben ik in no-time van die kleine stinkerds verlost en kan hij op mijn slaapkamer muggen gaan vangen.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!