<

Oman Visum – Belangrijke wijzigingen toeristenvisum

Share

Recent zijn er belangrijke wijzingen in de aanvraag voor het Oman Visum aangekondigd. Vanaf 21 maart 2018 kun je je visum alleen nog maar online bestellen. Enerzijds jammer, want een spontaan tripje naar Muscat om vrienden te bezoeken of een snelle duik in de poelen van Hatta is er niet meer bij.  Maar de nieuwe procedure heeft ook zijn voordelen. Het scheelt een boel wachttijd aan de grens. De afgelopen jaren stond je als je pech had, soms uren in de rij om een Oman Visum te bemachtigen. Al had dat ook weer zijn charme. Vaak ontmoette je oude bekenden of reizigers die hun ervaringen en tips met je wilden delen.

Hoe de nieuwe regeling precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Open grenzen tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten

10 Jaar geleden kon je nog zonder problemen de grens van Oman oversteken. Er waren nauwelijks grenscontroles. Heel soms stond je voor een slagboom die de weg blokkeerde. Als de dounier niet aanwezig was, reed je er gewoon omheen. Die tijden zijn veranderd. Er kwamen grensposten waar je een visum moest kopen en vorig jaar werd er een digitaal systeem voor visa ingevoerd. Vanaf 21 maart 2018 zijn de grensposten alleen nog maar controle-posten en worden de balies voor visa-aanvragen gesloten. Toeristen kunnen vanaf die datum hun toeristen-visa of express-visa alleen nog maar digitaal via de Royal Oman Police eVisa aanvragen.

 

oman visa papierwerk voor de douane

Oman Visum digitaal aanvragen

Het aanvragen van een eVisa is niet heel ingewikkeld. Alle informatie en een verwijzing naar de juiste pagina’s op de website van de Royal Oman Police kun je vinden in het artikel Oman Visa: Betaal niet teveel. Op de website van de Royal Oman Police moet je een aantal vragen invullen waarna je een overzicht krijgt van visa waaruit je kunt kiezen. Lees even goed na welk visum bij jouw situatie past.  Er zijn verschillende visa voor verschillende groepen, elk met eigen eisen en tarieven. En of je er wel een nodig hebt. Sommige nationaliteiten kunnen zonder visum het land binnen.

Vervolgens moet je een paar online formulieren invullen, een kopie van je reisdocumenten opsturen en je betaling via een beveiligd betalingssysteem regelen. Als alle documenten in orde zijn, wordt het visum je via de email toegestuurd.

Nog een tip! Bestel je visum ruim van tevoren. Als iedereen online gaat, kan de huidige verwerkingstermijn van een paar dagen wel eens een stuk langer worden.

 

8 reacties

 1. Cristina schreef:

  Handig artikel! We zijn al een tijdje aan het denken om eens naar Oman te gaan en dit wist ik dus niet. Moet je ook je hotel reservatie doorsturen? Of is dit niet nodig om een visum te bemachtigen?

 2. Me over ME schreef:

  @Cristina Ze willen wel weten waar je verblijft, maar dat hoeft niet per se een hotelreservering te zijn. Mocht je die kant opgaan (ik zou het zeker doen!) en nog meer tips nodig hebben, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

 3. Diederik schreef:

  Ben je bekend met problemen op de site waar je het visum kan aanvragen. Hij gaf namelijk een fout aan na betaling dus heb ik het nogmaals gedaan. Twee keer weer een fout melding en de procedure niet voortgezet, echter is er wel twee keer geld afgeschreven…

 4. Me over ME schreef:

  @Diederik Het beste is om even contact op te nemen. Er is duidelijk iets mis gegaan. Bij voorkeur telefonisch, omdat op email veel minder goed gereageerd wordt. Leg het even aan ze uit, dan weet ik zeker dat het goed komt. Zo niet, dan mag je gerust nog een keer contact met me opnemen. Laat je me even weten hoe het afgelopen is. Succes!

 5. Dennis Wierenga schreef:

  Zeer handig artikel! Ik vraag mij echter 1 ding af, ik ga Oman voor 1 dag bezoeken maar willen ze bij de grens dan nog steeds het bewijs van een hotereservering zien in Oman of is Dubai dan ook akkoord?

 6. Me over ME schreef:

  @DennisWierenga Daar weet ik niet het exacte antwoord op. Mij hebben ze nog nooit om een hotelreservering gevraagd. Je mag namelijk ook vrij kamperen. Mocht je toch een adres op moeten geven, dan zou je een adres in Oman en niet in de VAE op moeten geven. Ik zou het even voor je uit kunnen zoeken.

 7. Dennis Wierenga schreef:

  @MeoverME Oke, bedankt voor de reactie. Ik ga het er denk ik gewoon op gokken, ik heb denk ik wel een duidelijk verhaal.

 8. Me over ME schreef:

  @Dennis Wierenga Ik denk dat het wel goed komt! Veel plezier in Oman

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!