<

Spannende en sportieve attracties in en rond Dubai

Share

Vraag je mij wat ik het liefste in mijn vrij tijd doe, dan is het antwoord simpel. Ik wil naar buiten, iets ondernemen en iets zien. Waar? Dat maakt me niet uit. Laat mij maar drie weken banjeren door de modder met een rugzak op mijn rug. Als het een actieve vakantie is, ontspan ik. Van een strandvakantie kom ik gebroken thuis.

In de winter ga ik in mijn vrije uurtjes zandboarden in de woestijn, hobbeldebobbel ik over de rotsen door een wadi of galoppeer ik met de paarden langs het strand. Maar als de zomer eraan komt, word ik onrustig. Vaak is het dan te warm of vochtig om buiten actief te zijn. Gelukkig zijn er een boel spannende en sportieve attracties waar ik mijn energie even kwijt kan.

Dit zijn mijn favoriete actieve uitjes om met vrienden of het gezin te ondernemen.

Dubai in de sneeuw

Laat ik maar beginnen met een van het meest bekende en misschien ook wel het meest besproken attractiepark, Ski Dubai. Met een bijna constante temperatuur van -1 á -2 graden Celsius is het een van de beste vrieskisten van de wereld. Als het zand van de woestijn je te heet onder je voeten wordt, kun je er even de sneeuw instappen. Best gek, zo van het ene extreme klimaat in het andere. Ski Dubai heeft 5 verschillende afdalingen (tot 400m) met een variatie in moeilijkheidsgraad, een freestyle zone, 1/4 pipe voor snowboarders en o.a. sleetjes voor de kinderen. Eigenlijk mist alleen de glühwhein nog.

De entree is inclusief een winterpak, helm en materiaal. Je krijgt handschoenen en sokken die je na afloop mee naar huis mag nemen. Als je het leuk vindt, kun je ook nog even bij de pinguïns gaan kijken.

spannende en sportieve attracties - ski dubai

Eén groot waterfeest

Maak je borst maar nat! De Arabische Emiraten hebben een paar fantastische waterparken. In Wild Wadi in Dubai kun je chillen in de Lazy River, met 80 km/u van de glijbaan af of je laten verrassen in de Mystery Ride. Vind je dat niet spannend genoeg, dan moet je de Ziggurat in Aquaventure op de Palm maar eens proberen. 30 Meter hoge glijbanen, waarvan één de adrenaline in je bloed tot recordhoogte laat stijgen. En in mijn geval een oerkreet in me losmaakte. Na een verticale val van ruim 27 meter glijd je tussen de haaien door naar beneden.

Maar mijn meest favoriete park is Yas Water World. Een echt familiepark met waterfeest voor alle leeftijden. Voor de (hele) jonge kinderen zijn piratenschepen gebouwd, die ook voor de ouders hartstikke leuk zijn. Sportievelingen gaan waveboarden, terwijl luilakken relaxen in een band op de golven. Er zijn ontelbare variaties glijbanen, een achtbaan en de Tornado waar je met een vlot in een trechter valt. Ben je een echte waaghals? Laat je dan opsluiten in de Liwa Loop. Tel af, stort door een buis naar beneden en laat je lanceren.

spannende en sportieve attracties - hotel atlantis

Ben je op zoek naar een meer relaxte omgeving? Zet dan je tentje op bij Dreamland in Umm Al Quwain of huur een ‘glamping’ tent. De glijbanen zijn niet zo supersnel of spectaculair als die van de andere attractieparken, maar met kinderen is dit park ontzettend leuk. Er is zelfs een kleine dierentuin aanwezig.

Tip! Wil je niet roodverbrand thuiskomen? Koop dan een zwemshirt of rash en smeer je in met de hoogste factor die je kunt krijgen. Je kunt deze in het park kopen, maar ze zijn vaak goedkoper in de mall.

Vliegen als Superman

Riemen vast! Want in Ras Al Khaimah ga je met een snelheid van 120 km/uur zweven boven de bergen van Jebel Jais. De ziplijn Jebel Jais Flight ligt op een hoogte van 1680m boven de zeespiegel en heeft een totale lengte van maar liefst 2.83km. Het is daarmee de langste ziplijn van de wereld.
Ik heb het nog niet gedaan, maar het staat hoog op mijn lijstje. Het moet ongekend spectaculair zijn. Ik kijk nu al uit naar de doorzichtige bodem van het tussenplatform. Zou jij erop durven staan?

De ziplijn is toegankelijk voor iedereen tussen de 45 en 130kg met een minimum lengte van 122cm. Trek gemakkelijke kleding aan met een paar stevige schoenen eronder.

Witte schuimkoppen in de woestijn

Geen wind of golven langs de kustlijn om je board op los te laten gaan? Dan moet je naar de 1000 meter lange rivier van Wadi Adventure in Al Ain. Je kunt er met je gezin of vrienden raften en kajakken op witte schuimende golven.
Voor surfers worden 3 meter hoge golven gegenereerd in de wave pool. Voor boardsurfers dan wel, niet voor kitesurfers zoals ik. Toch dook ik, eigenwijs als ik ben, zonder enige kennis of kunde met mijn plank de golven in. Ik geloof dat ik het hele zwembad heb leeggedronken.

Wil je het liever droog houden? Beklim dan de klimmuur en het touwenparcour. Of laat je verrassen door het prachtige uitzicht over het gebergte Jebel Hafeet als je aan de ziplijn over het park heen roetst.

Meer spannende en sportieve attracties

Op de websites die ik hierboven in de tekst heb verwerkt, kun je meer informatie vinden over openingstijden en ticketprijzen van deze spannende en sportieve attracties. Wil je nog andere activiteiten bekijken, dan kun je deze vinden op de pagina De Verenigde Arabische Emiraten vanuit de lucht in 5 activiteiten.

Als je meerdere activiteiten gaat ondernemen dan kan het slim zijn om een SuperSaver Pass aan te schaffen. Hiermee bespaar je geld bij enkele van de topattracties in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten.

Tot slot…Online boeken is vaak goedkoper dan een ticket kopen aan de deur. Bovendien weet je zo zeker dat je gegarandeerd bent van een plek. Maar check ook even de prijzen hieronder. Deze tickets worden vaak voor een lager bedrag aangeboden. Van de euros die je daarmee bespaart, kun je na afloop een lekker ijsje kopen.

 

 

 

30 reacties

 1. Ik heb vrienden van me die naar Dubai geweest zijn, en ze hadden ook al gelijkaardige dingen verteld (zeker die sneeuwpret in een warm land!) over de omgeving. Leuk dat er zoveel te doen is voor de sportieve medemens!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Fijn overzicht! Er is heel wat leuks te doen in Dubai als ik het zo bekijk. Zelf ben ik wat minder van het sportieve en spannende ; )

 3. lodi schreef:

  O wauw, maar dit is gaaf zeg! Dat van het actieve heb ik ook wel, maar dan niet zo extreem hoor 🙂 ik ben klimmer, dus mijn vakantie gaan in principe naar klimgebieden en de bergen al ben ik nu even uitgeschakeld door een knie blessure. Jouw tips klinken in ieder geval als een fun vakantie.

 4. Monique schreef:

  Leuk om te lezen dat je zo sportief bent en zoveel dingen uitprobeert. Hou ik ook van en er is genoeg te doen in Dubai.

 5. margo vonk schreef:

  Grappig om naar Dubai te gaan om te skiën. Ik zoek daar andere dingen.

 6. missk510 schreef:

  O wow! Dat zijn echt wel leuke dingen om te doen. Als het een beetje mooi weer is wil ik ook buiten zijn. De activiteiten zijn vaak wel iets minder spectaculair 🙂

 7. Globalizious schreef:

  Wat is het tof dat je zoveel verschillende dingen kunt ondernemen in Dubai. Ik ben er nog nooit geweest maar het staat zeker hoog op mijn lijstje. Ik vind het iets wat je ooit gedaan moet hebben ofzo..

 8. Wat een ontzettend gave activiteiten! Stil zitten kan ik niet zo goed, maar spannende attracties sla ik meestal ook over, ik heb hoogtevrees en vind veel van de spannende dingen ook gewoon al snel eng. In sommige gevallen kan ik mij hier trouwens wel heel goed overheen zetten (maar sta ik van binnen bijna te huilen, haha)

 9. Me over ME schreef:

  @Linda | Travellers of the world Dankjewel voor je leuke en oprechte antwoord! Jammer dat je hoogtevrees hebt. Gelukkig is er heel veel tussen niks doen en extreme sports. Hoef je toch niet stil te zitten. 🙂

 10. Me over ME schreef:

  @Globalizious Dubai is de stad van de onbegrensde mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. Laat maar horen als je deze kant opkomt en nog tips nodig hebt.

 11. Me over ME schreef:

  @missk510 Haha! Ik doe dit ook niet iedere dag hoor!

 12. Me over ME schreef:

  @margo vonk Ik geloof ook niet dat ik als eerste naar Ski Dubai zou gaan als ik er als toerist op vakantie zou zijn.

 13. Me over ME schreef:

  @Monique Er is zeker genoeg te doen in Dubai en omgeving. Dat maakt het ook zo leuk.

 14. Me over ME schreef:

  @lodi Wow! Klimmen vind je niet extreem? Dat doe ik dan weer niet. Maar mocht je nog nieuwe klimplekken zoeken, dan moet je toch eens de bergen van Oman intrekken. Sterkte met je knie!

 15. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns In Dubai hoef je je inderdaad niet te vervelen. En er zijn ook genoeg activiteiten die niet spannend of sportief hoeven te zijn.

 16. Me over ME schreef:

  @Laura – My Out Of Office Blog Je hoeft je hier inderdaad niet te vervelen! 🙂

 17. Hip on Trip schreef:

  Ben altijd alleen maar met een korte overstap in Dubai geweest. Misschien de volgende keer toch maar eens een keer de stad induiken. Er is in ieder geval genoeg te beleven!

 18. Goh Dubai heeft ook alles hè.. Ik ben er geweest maar heb dit soort dingen niet gedaan. Wellicht iets voor de volgende keer want ik houd wel van een beetje actief bezig zijn. 🙂

 19. Kheira schreef:

  Ik ben nog nooit in Dubai geweest, maar na het horen van deze tips, moet ik het maar eens gaan overwegen. Wat een coole activiteiten! Ik kan zelf ook niet op het strand zitten en niks doen!

 20. Me over ME schreef:

  @Kheira Dat moet je zeker doen! Er is nog veel meer te beleven.

 21. Me over ME schreef:

  @Janet|thatonetime Bijna alles! 😉 Ben benieuwd welke activiteiten je gaat doen.

 22. Denise schreef:

  Ik ben er geweest, maar dit heb ik allemaal niet gedaan. 😉 Ziplinen heb ik trouwens vorige week wél gedaan, maar dan gewoon in Nederland. 😉

 23. Me over ME schreef:

  @Denise En hoe vond je het? Geeft zo’n vrij gevoel, nietwaar?

 24. Me over ME schreef:

  @HiponTrip Moet je zeker doen. Voor een tussenstop is het hartstikke leuk.

 25. Handig zeg zo’n lijstje met dingen om te doen! Ik wil nog wel een keer naar één van de waterpretparken daar!

 26. Me over ME schreef:

  @kimberleygriffioen Dat kan ik me helemaal voorstellen. Dat blijft gewoon leuk!

 27. stefaanvivant schreef:

  Dubai heeft zoveel spannende activiteiten! Ik zou er ook is graag naar toe gaan! 🙂

 28. Me over ME schreef:

  @stefaanvivant En hele goede restaurants 😉

 29. Chaya schreef:

  Wat een leuk verslag. En leuke tips. Zeker goed om te onthouden als we ooit die kant op gaan.

 30. Me over ME schreef:

  @Chaya En er trouwens ook heel veel leuke activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!