<

Spectaculaire stunts op de snelweg (met video)

Share

Rotondes in grote steden zijn versierd met Arabische kunst, zoals traditionele koffiepotten of een vlaggenmast, maar de meeste rotondes bestaan alleen uit een betonnen bak met hoge opstaande randen met zand erin. Ze dienen als oriëntatiepunt, als parkeerplaats of als standplaats voor taxi’s. Kinderen spelen tussen het rondrijdende verkeer en gezinnen genieten van een picknick in het zonnetje.

Jongemannen gebruiken de rotondes het liefst als attractiepark. In hun grote 4WD, pick-ups of “dune-buggies” komen ze op twee wielen op de rotonde afrijden om de wagen, nog altijd op twee wielen, rond de rotonde te draaien. Het is een spectaculair gezicht om zo’n grote wagen op zijn kant te zien. Vanaf een afstandje of bij National Day op speciaal daarvoor aangewezen terreinen.

Maar ik heb er ook wel eens een paar op me af zien komen. Grote landcruisers met jongemannen die gillend uit het raam hingen. Wat hadden die mannen een lol! En ik ook. Maar pas uren daarna! Toen ik besefte dat ik ongedeerd was gebleven en ik mijn trillende handen weer onder controle had.

Spectaculaire stunts op de snelweg

Zelf ook even de kriebels krijgen van een groep waaghalzen op twee wielen? Kijk dan onderstaande video.

 

8 reacties

 1. OMG!! Dat hoop ik alleen maar van een behoorlijke afstand te zien! (maar ik wil het stiekem toch wel echt live zien!)

 2. Me over ME schreef:

  Eng he, hoe dicht ze langs het publiek rijden…

 3. Doodeng dit, maar ergens ook heel gaaf om te zien!

 4. Lara schreef:

  Rotondes als hangplek dat doet mij aan Marokko denken! 🤗

 5. Ilona Izabella schreef:

  Wauw, wat een waaghalzerij! Wel heel speciaal om te zien, maar wel van een afstand inderdaad. 😉

 6. Yvonne schreef:

  Whaaaa… gestoord! Of, zoals onze jongste (van 3) zegt, die toevallig meekijkt: “ohh, dat vind ik knap!” 🙂

 7. Oohh wauw… wat ontzettend eng dit zeg! Kan me voorstellen dat het wel spectaculair is om te zien, maar levensgevaarlijk!

 8. Wow, ik zou me kapot schrikken als ik dit op me af zag komen! Snap dat je daar even een paar uurtjes van moet bijkomen 🙂

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!