<

De top 12 beste artikelen van Me over ME in 2017

Share

De top 12 beste artikelen van Me over ME in 2017

2017…Het is alweer voorbij. Een jaar vol bijzondere gebeurtenissen die ik met jullie deelde in mijn blog Me over ME. Stuk voor stuk hoogtepunten van mijn leven en avonturen op het Arabisch Schiereiland. Maar welke verhalen vonden jullie nou het leukst? Dit zijn de artikelen die het meest door jullie zijn gelezen…

Januari

Is dit het Midden-Oosten of Nederland?

Hoe verschillend zijn Nederland en het Arabisch Schiereiland? Heel verschillend! Nederland en het Midden-Oosten lijken helemaal niet op elkaar.  Of toch wel? Ik ben iedere keer weer verbaasd over alledaagse dingen of gelijkenissen die me aan Nederland doen denken, zoals je kunt zien in de foto’s in de blogpost. Zie jij het verschil?

Februari

Met de billen bloot (op vakantie in Nederland)

Het blijft verrassend hoe kleine kinderen de wereld om zich heen beleven. Zelf kon ik er hartelijk om lachen toen ik mijn kinderen in ons vakantiehuisje in Nederland voor het raam zag dansen .  Maar klepperen die van jou ook met de brievenbussen?

Maart

Het Arabisch Schiereiland: een veilige vakantiebestemming vol cultuur en natuur in het Midden-Oosten

Het was wel duidelijk dat velen van jullie naar het Midden-Oosten op vakantie wilden! Deze post geeft je een snel overzicht wat je allemaal kan doen en zien en verwijst je naar artikelen over de cultuur, de natuur en de veiligheid. Heb je nog geen definitieve plannen gemaakt, lees het dan zeker even terug!

April

Reizen naar het Midden-Oosten? Dan moet je dit weten!

En wat maart voorspelde werd duidelijk in april. Velen van jullie kwamen deze kant op en bereidden zich voor op de wet- en regelgeving van de regio. Want wist je dat je in het Midden-Oosten in de problemen kunt komen als je ongetrouwd zwanger bent? En dat je dat broodje met maanzaadjes beter thuis in de broodtrommel kunt laten liggen?

Mei

Oman Visa: Betaal niet teveel!

Hoewel Dubai nog altijd een populaire vakantiebestemming is, gaan steeds meer mensen op ontdekkingsreis door Oman. Ik kom er vaak en het is en blijft één van mijn favoriete landen op het Arabisch Schiereiland! In deze post lees je alle informatie over het aanvragen van een visum voor Oman.

Juni

Help! De electriciteit wordt afgesloten.

Het was bloedje heet, ruim boven de 40 graden, en mijn electriciteit werd afgesloten. Het energiebedrijf dat een fout had gemaakt, toonde geen medelijden. Gelukkig deden jullie dat wel!

Juli

5 Zomerescapes op het Arabisch Schiereiland

De hitte in de zomer is verblindend, vochtig en heet! Ben je overzomeraar of heb je een reis naar Dubai geboekt omdat het in deze periode zo goedkoop is? Dan is alle afleiding en verkoeling vast en zeker welkom! Van een frisse bries op grote hoogte, aan zee of in het groen tot, jawel!… onderkoelingsverschijnselen.
Deze activiteiten zijn trouwens ook leuk in de winter!

Augustus

Een Nederlandse jongensnaam? Een scheldwoord in het Arabisch!

Dit was niet alleen het meest favoriete artikel van augstus, maar ook het best gelezen artikel van het jaar! Het is natuurlijk even schrikken als je een leuke jongensnaam voor je kind hebt uitgezocht en het dan een scheldwoord in het Arabisch blijkt te zijn.

September

Is het Midden-Oosten veilig om te reizen of voor vakantie?

‘Veiligheid Midden-Oosten’ lijkt een contradictio interminis. Maar in de meeste landen op het Arabisch Schiereiland is het veiliger dan je denkt. Veel veiliger!…Lees het en laat je verrassen!

Oktober

Goedkoper vliegen naar Oman en Verenigde Arabische Emiraten*

Ik had voor jullie een aantal goede deals op de kop weten te tikken voor een vliegreis naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werd goed gebruik van gemaakt! Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad of nog gaan maken.
Deze deals zijn inmiddels *niet meer beschikbaar, maar er komt binnenkort een nieuw lijstje aan. Houd de website in de gaten!

Wil je toch iets lezen uit de maand oktober? Klik dan door naar het tweede beste bericht over het diervriendelijke stierengevecht in Oman.

November

Heimwee naar Nederland. Ik gooi de handschoen in de ring!

Door de invallende duisternis, de plasjes water op de tegels en de druppels op de planten lijkt het alsof ik op een regenachtige zondagmiddag in Nederland sta. Maar als de ijskrabber erbij wordt gehaald is dat gevoel snel verdwenen. Heimwee naar Nederland? Oordeel zelf!

December

Heritage village Al WathbaSouvenirs en kadootjes voor thuis? Zo hoef je niets mee te sjouwen!

Ken je dat paniekgevoel op de laatste dag van de vakantie? Souvenirs en kadootjes voor thuis… Helemaal vergeten! Een kadootje voor je moeder die jou een zorgeloze vakantie heeft gewenst maar zelf vol zorgen op je thuiskomst zit te wachten. En voor de buurvrouw die voor je post en je plantjes heeft gezorgd. Je kunt niet met lege handen thuiskomen! Met dit artikel in de hand kun je vanuit je luie stoel aan het zwembad je kadootjes online bestellen.

Mijn favoriete berichten

Misschien vraag je je nu af welk bericht mijn favoriet was. Dat was het artikel over de hoogste zanduin ter wereld in Oman. Niet omdat het nou zo’n sterk stuk is, maar vanwege al het werk dat het me heeft gekost om achter de plek te komen van die grote hoop zand. En het is me gelukt! Als je wilt, kun je de tocht nu maken.

Daarnaast vind ik het altijd leuk om verhalen en belevenissen terug te lezen, zoals ‘Met autootjes spelen in de woestijn‘ of het Kraambezoek aan een Arabische vriendin. Het voelt een beetje als terugbladeren in mijn dagboek, omhuld met een zweem van geluk en melancholie.

Wat was jouw favoriete post over het afgelopen jaar? Of waarover zou je graag meer willen lezen in 2018? Laat hieronder een reactie achter.

Me over ME wenst je een avontuurlijk 2018!

 

36 reacties

 1. Jessie schreef:

  Je verhaal over heimwee in november (en hoe die vlaag weer overwaaide) vond ik erg grappig. En ja, je nominatie voor de Liebster Award lijkt me voor 2017 een mooie kroon op je werk. Succes!

 2. Jamey schreef:

  Wat een interessante artikelen. Ik snap wel dat deze populair zijn!

 3. feliceveenman schreef:

  Ik moet bekennen dat ik er niet helemaal toe kom om alles te lezen. Je maakt veel mee!

 4. Ik kende deze blog helemaal nog niet. Ik kom dus op een mooi moment waarbij ik meteen een overzichtje krijg! Ik ga nog eens terugkomen om wat meer te lezen, want nu 12 artikelen gaan lezen, daar heb ik even geen tijd voor op dit moment!
  Proficiat met je award!

 5. MamaPlaneet schreef:

  Mijn favorieten waren augustus en oktober. Ik was verbaasd en heb moeten lachen bij je artikel over de jongensnaam. Ik zag het helemaal voor me. Roep je nietsvermoedend je kind, draait iedereen zich om om een andere reden. En natuurlijk voordelig vliegen.

 6. Me over ME schreef:

  @jamey Dank voor je spontane reactie! 🙂

 7. Me over ME schreef:

  @feliceveenman Haha, dat dacht ik ook toen ik het overzichtje zag…

 8. Me over ME schreef:

  @ilseverhoeven81 Marhaba (welkom)! Veel leesplezier!

 9. Me over ME schreef:

  @jessie Dankjewel. Ik vond het ook erg leuk om die in ontvangst te mogen nemen.

 10. Wat een toffe verhalen heb je geschreven! Een heel fijn 2018 gewenst!

 11. Lotus Writings schreef:

  Ik kende je blog ook nog niet maar zie al een paar blogs staan die me heel interessant lijken. Ik ga straks even tijd vrijmaken. Je schrijft trouwens erg goed!

 12. Me over ME schreef:

  @mamaplaneet Grappig, hé? Hoe je toch de fout in kunt gaan met namen!

 13. Me over ME schreef:

  @Janet Dankjewel! Jij ook een mooi 2018!

 14. Me over ME schreef:

  @Lotus Writings Dankjewel voor je complimenten…ben er even stil van. Veel leesplezier!

 15. Superleuk om een overzicht te zien. Ik had er een aantal gemist. Leuk om nog eens door te lezen. je hebt een fijne schrijfstijl!

 16. mckleuver schreef:

  Ik heb het artikel over de naam en het scheldwoord gelezen. Zo zie je maar dat niet alles even goed uitpakt, haha.

 17. Me over ME schreef:

  @goedhardt Dankjewel Marjolein! Fijn om te horen dat je mijn verhalen graag leest!

 18. Nicole Orriëns schreef:

  Het lijkt me heel bijzonder om daar te wonen zeg! Mooi dat je er over blogt!

 19. Me over ME schreef:

  @mckleuver Haha, pas maar op als je jouw jongen uit je boek internationaal gaat verspreiden 😉

 20. Me over ME schreef:

  @Nicole Orriëns Dankjewel. Maar er gebeuren ook altijd zoveel bijzondere dingen…

 21. Wat leuk om dit zo op een rijtje te zien!! Ik ga er zeker eens een aantal lezen zo!

 22. Mooie lijst artikelen. Ik blijf het knap van je vinden dat je daar woont en kan aarden. Ik heb het geprobeerd en zat met een paar weken weer met de pootjes in de Ionische Zee van Patras, Griekenland waar ik toen woonde 😉

 23. Cynthia schreef:

  Leuk overzicht! Ik vind het verhaal over de Nederlandse naam nog steeds grappig!

 24. Me over ME schreef:

  @Billions of Live Dankjewel! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Veel leesplezier!

 25. Me over ME schreef:

  @De_Budget_Diva Ze hebben weleens tegen mij gezegd dat ik overal mijn draai kan vinden. Dat is denk ik ook wel zo. Maar als je de zee van Patras noemt…mmm… dan kom ik toch graag even naast je zitten 😉

 26. Me over ME schreef:

  @cynthia Haha! Ik ook!

 27. lifestylemommys schreef:

  Wat leuk, dankzij merel van Lotus Writings heb ik je blog ontdekt en alleen de foto’s vind ik al magisch om te zien gewoon vanwege het feit dat ik het Midden-Oosten een wereld apart vind. Maar oh zo leuk om mee te mogen lezen over jouw leven. Van dit overzicht heb ik dan ook erg genoten 😃

 28. Me over ME schreef:

  @lifestylemommys Met een glimlach op mijn gezicht lees ik je bericht. Heel fijn om dit te horen!

 29. mamasliefste schreef:

  Leuk om afgelopen jaar in je blogs terug te lezen. Extra leuk om te lezen hoe het leven in het Midden-Oosten kan verschillen met onze polder.

 30. Me over ME schreef:

  @mamasliefst Twee totaal verschillende werelden…mijn kinderen snappen nog steeds niet goed wat een polder is, haha!

 31. Lisa schreef:

  Wat een te gek overzicht is dit zeg! Zo kan ik van alles weer wat lezen, super handig!

 32. Me over ME schreef:

  @Lisa Wat leuk om zo’n enthousiaste reactie te krijgen!!

 33. Prachtige foto’s en leuk geschreven.

 34. Me over ME schreef:

  @The lemon kitchen Dankjewel!

 35. tamara schreef:

  Wat een leuke jaar verzameling, erg leuk om je 12 leukste blogs van 2017 te zien.

 36. Me over ME schreef:

  @tamara Dankjewel!

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!