<

Landeninformatie: veiligheid, klimaat en andere feiten en cijfers.

Share

De Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een geliefde vakantiebestemming in het Midden-Oosten. Het land dat voornamelijk uit zandwoestijn en gebergten bestaat, is omsloten door twee zeeën, de Arabische Golf (Perzische Golf) en de Arabische Zee (Golf van Oman). Het grenst aan de landen Saoedi Arabië, Oman en Qatar.

Klimaat

Het klimaat is over het algemeen heet en vochtig, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden in de winterperiode (ongeveer van oktober tot mei). In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 50 graden. Op sommige plaatsen in de woestijn worden soms zelfs hogere temperaturen gemeten!
Ondanks de hoge luchtvochtigheid valt er nauwelijks regen (50 tot 200mm per jaar). Bij flinke wind kunnen er zandstormen ontstaan.

Veiligheid

De Verenigde Arabische Emiraten is een van de veiligste landen ter wereld. Meer informatie over de veiligheid kun je hier lezen.

Feiten en cijfers

algemene informatie cijfers en feiten VAE

Olie

Het is moeilijk voor te stellen dat de moderne Verenigde Arabische Emiraten ooit niets meer was dan woestijnlandschap met tentenkampen en forten rondom oases.  Eeuwenlang heerste er grote armoede en verdeelheid onder de bewoners die vochten om water, land en vee. Maar wanneer in 1958, twintig jaar na de eerste testboringen, olie in Abu Dhabi wordt gevonden en in 1962 het eerste vat naar het buitenland wordt verscheept, verandert alles. Een van de armste landen ter wereld wordt binnen onafzienbare tijd een van de rijkste landen ter wereld.

Sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan

In 1971 vormen de 7 individuele Sjeikdommen (de ‘Trucial States’) onder leiding van Sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan van Abu Dhabi en Sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum van Dubai een constitutionele federatie: de Verenigde Arabische Emiraten.

De progressieve en alom gewaardeerde Sjeik Zayed wordt uitgeroepen als leider van het land. Hij verbetert de kwaliteit van leven van zijn onderdanen door oa. de introductie van gezondheidszorg en onderwijs, en ontwikkelt het land tot het moderne land zoals we dat nu kennen. Sheikh Zayed wordt daarom altijd aangehaald als de ‘Vader van het land’.

Sinds zijn dood in 2004 wordt het land geregeerd door zijn zoon Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum van Dubai is vice-president en eerste Minister.
De afzonderlijke emiraten hebben elk nog hun eigen Sjeik.

Bijzondere wereldrecords

In de Verenigde Arabische Emiraten is niets te gek. Het land kent vele wereldrecords. Van de grootste kroonluchter ter wereld in de Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi tot ’s werelds hoogste en scheefste architectonische hoogstandjes. Van de duurste kerstboom versierd met glinsterende juwelen tot de grootste inzamelingsactie van kleding voor minderbedeelden. In de Verenigde Arabische Emiraten kan het altijd groter, hoger, langer, beter en schever.

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!