<

De Verenigde Arabische Emiraten vanuit de lucht in 5 activiteiten

Share

De Verenigde Arabische Emiraten vanuit de lucht

Tussen de hoge wolkenkrabbers van de stad, de majestueuze bergen of de glimmende duinen in de woestijn lopen is natuurlijk een prachtige beleving. Maar wist je dat je de Verenigde Arabische Emiraten vanuit de lucht kunt ervaren? Hieronder vind je de 5 beste manieren om het land vanuit de lucht te bewonderen. Voor het gemak heb ik ook een aantal links naar de beste tickets toegevoegd.

’s Werelds hoogste uitzicht op Burj Khalifa

Het mooiste uitzicht over Dubai heb je vanaf Burj Khalifa, met 555 meter het hoogste gebouw van de wereld. In de lift met speciale 3D projecties vlieg je al over bijzondere landmarks heen. Eenmaal boven kijk je uit over de toppen van de wolkenkrabbers, die nu nietig en klein lijken in de enorme zandwoestijn. De Arabische Golf lijkt omgetoverd in een azuurblauwe lappendeken.

Je kunt Dubai bewonderen vanaf de 124ste verdieping van Burj Khalifa, maar het meest spectaculaire overzicht van Dubai heb je vanaf etage 148. Wil je én de Burj beklimmen én onder het Dubai Aquarium doorlopen, dan bespaar je ongeveer 10 Euro met onderstaand combinatie-ticket.

 

Zweven met de wind om je oren

Is de Burj niet hoog genoeg? Met Skydive in Dubai Marina kun je uit een vliegtuig springen en het uitzicht over Dubai met de wind om je oren beleven. Vanaf een hoogte van bijna 4 kilometer val je naar beneden richting de Palm in Dubai. Maar zelf vind ik het mooier om te landen in het warme zand van de Arabische woestijn. Als je boven de bijzondere kleuren en patronen van de duinen zweeft, zie je eigenlijk pas echt hoe mooi dit landschap is.

Durf je dit niet, maar wil je wel de zwaartekracht tarten? Dan kun je paragliden achter een boot of een indoor sprong wagen met Ifly. In een dubbele verticale windtunnel van 10 meter hoog zweef je zo vrij als een vogeltje heen en weer. Net zo spannend, maar een stuk minder eng.

 

Watervliegtuig, helicopter of heteluchtballon

Met Seaplane stijg je op vanaf het water en vlieg je langs de kustlijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een leuk dagje uit voor toeristen, maar zeker ook de moeite waard voor residents om hun woonplaats van boven te bekijken. Tijdens de vlucht trekken de skyline van Ras Al Khaimah, Dubai en Abu Dhabi aan je voorbij. Je vliegt over de Palm en de World en de mangrovebossen langs de kust. Als je geluk hebt kun je bij de grasvelden in zee de dugongs (zeekoeien) zien zwemmen.

Of je scheert als een echte VIP in een helicopter door de lucht langs Burj Al Arab en Burj Khalifa. Dit luxe vervoersmiddel is een ervaring op zichzelf. Alleen al het in- en uitstappen is een belevenis. Bovendien zijn de uitzichten en de details die je in het landschap vanonder de wieken kunt zien, ronduit spectaculair.

Wil je een wat meer ontspannen vlucht over de woestijn maken, dan is de tocht met een heteluchtballon wellicht iets voor jou!

 

High Tea, letterlijk

In verschillende restaurants in de Arabische Emiraten krijg je naast een heerlijk diner ook een prachtig uitzicht als bijgerecht voorgeschoteld. Er zijn viewbars, skybars en restaurants die ronddraaien. In Burj Khalifa zit je op 441 meter hoogte in het hoogste restaurant van de wereld. Het uitzicht vanaf 18 Degrees in het Hyatt Capital Gate in Abu Dhabi, het restaurant in het schuinste hotel ter wereld, laat je bijna aan tafel hangen. Niet high tea genoeg? Probeer deze activiteiten dan eens!

 

Paragliding in de woestijn

De zandduinen in de woestijn hebben prachtige vormen, die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Met een paraglide instructor maak je een duo-vlucht over de golvende heuvels. Terwijl hij al het vliegwerk doet hang je comfortabel in een zitharnas en geniet je van het glooiende landschap onder je. Dit dagtripje is geschikt voor alle leeftijden. Voor ervaren paragliders worden aparte tochten georganiseerd, waaronder een trip over de Empty Quarter van de Rub Al Khali woestijn. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Skyhub Paramotors.

 

24 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb een beetje hoogtevrees dus ik blijf toch liever met beide benen op de grond.

 2. Me over ME schreef:

  @nicoleorriëns Dat is jammer! Maar gelukkig zijn er nog veel andere leuke dingen om te doen.

 3. Melissa Vaders schreef:

  Prachtig, echt iets voor op de bucketlist!

 4. Bryan schreef:

  Wauw lijkt me allemaal geweldig! Vooral dineren in de lucht lijkt me echt super!

 5. Amelie schreef:

  Dat dineren in de lucht lijkt me een hele ervaring!

 6. Eva schreef:

  Wow! Dat zicht moet super zijn. Ik ga naar Dubai 🙂
  Liefs, Eva

 7. Heerlijk… Ik ben inmiddels tweemaal in Dubai geweest en vind het heerlijk. Ik vind de uitzichten van de Burj Khalifa wel indrukwekkend… Je ziet zowel wolkenkrabbers als gammele hutjes en huisjes. Een heel verschil.

 8. mckleuver schreef:

  Dineren in de lucht zou toch heel erg tof wezen. Wel een beetje winderig. Zeker als je dat in Nederland zou doen.

 9. Me over ME schreef:

  @mckleuver Daarom kan je het beter in Dubai doen 😉

 10. Me over ME schreef:

  @Janet | thatonetime Vanaf de Burj is de stad inderdaad geweldig! Woestijn, zee, wolkenkrabbers…Weet je dat Abu Dhabi ook een aanrader is. Is weer heel anders.

 11. Me over ME schreef:

  @Eva Dat is het zeker! Veel plezier in Dubai!

 12. Me over ME schreef:

  @Amelie Dat is het ook! Best een beetje spannend als je omhoog gaat.

 13. Me over ME schreef:

  @Bryan Dat is het ook! Al vind ik zelf de helicoptervlucht het leukst. Het is zo mooi om alles onder je te zien bewegen.

 14. Me over ME schreef:

  @Melissa Vaders Dit.. en al die andere activiteiten die je hier kunt doen 😉

 15. hernameiseva schreef:

  Wat een fijne tips! Dat uitkijkpunt vanuit de Burj Khalifa lijkt me echt heel sjiek om te zien 😀

 16. Armande schreef:

  Het is heel mooi en exotisch. Je hoeft je nooit te vervelen dus.

 17. Me over ME schreef:

  @Armande Nee, eigenlijk niet! 🙂

 18. Me over ME schreef:

  @hernameiseva Dat uitzicht is indrukwekkend en voelt als ‘on top of the world’.

 19. Jaro schreef:

  Ga zeker dat dineren in de lucht even uitzoeken! Leuk voor ons 1-jarig huwelijk! Bedankt voor de tips!

  Jaro
  http://www.tipify.nl

 20. stefaanvivant schreef:

  Wauw! Leuke ervaringen, maar wat duur die toren! 😮
  met 2 ben je al snel 200 euro kwijt als je de full experience wil! Erg van geschrokken. Is alles zo duur in Dubai?

 21. Cynthia schreef:

  Wow, klinkt allemaal gaaf. Vooral dat dineren in de lucht!

 22. Me over ME schreef:

  @stefaanvivant Tja..wil je echt voor de highlights dan betaal je daar wel een prijs voor. Maar er zijn ook een boel goede alternatieven (met bar 😉 ) en een boel veel minder dure activiteiten. Ik zal eens een lijstje maken.

 23. Me over ME schreef:

  @Jaro Leuk! Alvast van harte gefeliciteerd! Maak er een mooi feestje van.

 24. Me over ME schreef:

  @Cynthia Dat is wel heel populair! Gezellig!

Deze ruimte kun je gebruiken om een reactie achter te laten. Alvast bedankt!